Ny blytung förlust

27 februari 2021 18:02

Linköping stod i dag för en ny svag bortamatch. Efter en hyggligt jämn förstaperiod rann hemmalaget Kalmarsund i från till förkrossande 11-2 (1-1, 5-0, 5-1) i KIFAB Arena. Linköping har därmed två raka förluster med ruggiga målskillnaden 3-21 när tre omgångar återstår av grundserien.

Hoppfullt efter första perioden

Med veckans storförlust mot Pixbo i färskt minne så var ändå första perioden ett fall framåt. Hemmalaget Kalmarsund hade flest chanser men Linköpings var ändå med målmässigt (1-1) sedan Oskar Hovlund gjort Linköpings mål. Dessutom såg det lovande ut inför andra perioden då Linköping skulle inleda med en man mer.

Ras i andra

Men det blev ett lamt powerplay och istället gjorde Kalmarsund två snabba mål fram till 3-1 i början av andra. Linköping fick dock en ny chans i 5 mot 4 men inte heller denna gång hade hemmalaget några problem att avfärda Linköping. Andra halvan av mittperioden såg inte alls bra ut för Linköpings del och Kalmarsund kunde enkelt gå ifrån till hela 6-1 innan perioden var över.

Avslagen tredje period

Matchen kändes redan avgjord men Kalmarsund slog inte av på takten och med tre mål på tre minuter (!) i början av tredje stod det överlägsna 9-1 till hemmalaget. Efter det blev det mest en transportsträcka mot slutsignalen. Linköping såg ut att få stopp på den akuta blödningen och Viktor Palm gjorde 9-2. Men Kalmarsund hann med ytterligare två mål fram till 11-2 innan tunga 60 minuter var slut.