Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför kvällens kvartsfinal borta mot Mullsjö

6 december 2023 08:51

Linköping spelar i kväll den första av två kvartsfinalmatcher mot Mullsjö. Aftonens match spelas i Nyhemshallen och returen går av stapeln om precis en vecka hemma i Sporthallen.


Förutsättningarna

Svenska Cupen är nu inne på sin tredje säsong sedan återkomsten och Linköping är för första gången klara för kvartsfinal. Nu gäller det att besegra Mullsjö över två matcher för att hoppet om ett cupguld ska leva. Svenska Cupen avgörs i bäst av två möten där resultaten inte räknas utan det handlar om att vinna matchen (dock får matcherna sluta oavgjort). Vinner lagen varsitt möte (eller båda slutar oavgjort) så avgörs det hela genom en förlängning direkt efter den andra matchen. Returen spelas nästa onsdag kl 18:30 hemma i Sporthallen.

Läget i laget:

Linköping mönstrar samma lag som senaste matcherna.

Linköping har plusstatistik på Mullsjö denna säsong efter lagens SSL-möte i Nyhemshallen i oktober där Linköping vann med 8-5 efter en stark match.

-Vi gör en bra bortamatch senast mot Mullsjö och det vi framförallt tar med oss från den matchen är att vi visade upp spelglädje och att vi spelade med offervilja både i försvar- och anfallsspel och det är något som kommer krävas igen för att vinna matchen, säger tränare David Gillek om höstens möte i Nyhem.

Linköping gjorde det dessutom bra i förra omgången av Svenska Cupen när man slog ut Kalmarsund och tog sig till kvartsfinal. Dock kommer man från en lite onödig förlust borta mot Helsingborg i SSL och frågan om detta ställdes till Linköpingstränaren David Gillek:

-Bra fråga, det är något vi pratar om och jobbar med då vi vet att jämna insatser är nyckeln till en bra placering i serien. Vi hoppas kunna visa upp jämnare insatser framåt, fortsätter Gillek.

Bortakollen Mullsjö:

Mullsjö har tagit sig till kvartsfinalen efter att ha slagit ut Jönköping i ett möte där båda lagen vann sina bortamatcher men där Mais sedan vann i förlängning. Mullsjö kommer dessutom från en stark vinst i SSL där man lite överraskande knäckte topplaget Pixbo med 7-6 hemma i Nyhemshallen. På spelarsidan fortsätter Pelle Tarenius att ösa in mål. Han toppar nu hela SSL:s poängliga med 26 poäng på elva matcher och hela 19 av dessa är dessutom mål! Dessutom har det blivit 10 poäng på fyra cupmatcher. Dock vet Linköping hur man stänger ned Tarenius som klev av poänglös när lagen möttes senast i Nyhemshallen.

Övriga kvartsfinaler är:

  • Thorengruppen – Falun (8-8 slutade match 1 i går)
  • Pixbo – Växjö – (11-9 slutade match 1 i går)
  • AIK – Storvreta (spelas idag)

Tre punkter inför matchen:

  • Oweling!!! -Stenhård bakåt och giftig framåt. Backen går från klarhet till klarhet med sitt resoluta backspel som följs upp av en offensivlusta (5 mål och 5 assist så här långt i SSL)!

  • Hovlund!!! - Ytterligare en back som bör få ännu mer uppmärksamhet. Precis som Oweling gillas tufft spel framför eget mål med klassiskt coast to coast spel och med sina 10 assist är han sjunde bäst i hela SSL!

  • Full fart framåt!?! – Vi måste vara påslagna, ödmjuka inför uppgiften och inte sitta kvar i bussen. Det blir ju ofrånkomligen en hel del plattityder i sportvärlden! I Linköpings fall handlar det dock om att alla alltid ge järnet oavsett motstånd, vilken hall eller tid på dygnet för den delen. För högstanivån räcker allt som oftast till seger.

Mullsjö vs Linköping idag kl 18:30 i Nyhemshallen

Ni ser matchen på Aftonbladet TV