Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Kalmarsund hemma i kväll kl 18:00

19 november 2022 09:24

VM är över och direkt tuggar vi igång med en högintressant hemmamatch i SSL. Linköping möter Kalmarsund där flera VM-stjärnor som nyligen möttes i VM-finalen nu drabbar samman igen. Det sker också en intressant debut då nye målvakten Gustaf Jansson gör sitt första framträdande i Linköpingströjan.


Det svenska VM-guldet är i hamn och nu flyttas istället allt fokus till SSL-spelet. Linköping som innan VM-uppehållet hade en tuff period siktar på tre poäng i kväll men det blir givetvis tufft när det är förra säsongens finallag Kalmarsund med tre nyblivna VM-guldmedaljörer i laget som gästar Sporthallen.

-Det blir nästan som en seriepremiär och jag tror lagen kommer att känna på varandra i inledningen, säger Linköpings coach David Gillek inför kvällens drabbning med tanke på att det varit VM-uppehåll utan matcher på flera veckor.

Läget i laget Linköping:

Ny målvakt i Gustav Jansson som gör debut i kvällens hemmamatch. Annars hamnar också mycket fokus på våra båda färska VM-silvermedaljörer Josef Rypar och Matej Jendrisak samt Lukas Eldholm som slutade trea i hela VM:s poängliga med 19 poäng för sitt Danmark!

Annars saknas fortsatt backen Jonathan Hallin där det fortsatt är mycket oklart om och när han kan återvända till att träna efter sjukdom enligt tränare David Gillek. Linköping gick till VM-uppehållet med en dålig trend men trots det är laget kvar på en slutspelsplats.

Enligt coach Gillek så är några nycklar till att få bättre träff framöver att få bättre kontinuitet i vilka spelare som återfinns i de olika femmorna samt att vara mer varsam om bollen när den är i Linköpings ägo.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund har inte mindre än tre VM-guldmedaljörer i laget (Kim Nilsson, Kalle Bending och Kevin Haglund) och utöver det även Filip Langer hemmahörande i tjeckernas silverlag. Vad detta betyder i kväll är svårtolkat (kan vara positivt men samtidigt är det slitsamt att spela ett VM). Kalmarsund är ett duktigt lag och kanske främsta utmanarlaget till Falun om guldet denna säsong trots att laget just nu ”bara” är femma i tabellen.

Linköping vs Kalmarsund i kväll kl 18:00 Linköpings Sporthall

Kvällens matchvärd är Corren!