Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Inför Kalmarsund hemma i kväll kl 18:00

19 november 2022 09:24

VM är över och direkt tuggar vi igång med en högintressant hemmamatch i SSL. Linköping möter Kalmarsund där flera VM-stjärnor som nyligen möttes i VM-finalen nu drabbar samman igen. Det sker också en intressant debut då nye målvakten Gustaf Jansson gör sitt första framträdande i Linköpingströjan.


Det svenska VM-guldet är i hamn och nu flyttas istället allt fokus till SSL-spelet. Linköping som innan VM-uppehållet hade en tuff period siktar på tre poäng i kväll men det blir givetvis tufft när det är förra säsongens finallag Kalmarsund med tre nyblivna VM-guldmedaljörer i laget som gästar Sporthallen.

-Det blir nästan som en seriepremiär och jag tror lagen kommer att känna på varandra i inledningen, säger Linköpings coach David Gillek inför kvällens drabbning med tanke på att det varit VM-uppehåll utan matcher på flera veckor.

Läget i laget Linköping:

Ny målvakt i Gustav Jansson som gör debut i kvällens hemmamatch. Annars hamnar också mycket fokus på våra båda färska VM-silvermedaljörer Josef Rypar och Matej Jendrisak samt Lukas Eldholm som slutade trea i hela VM:s poängliga med 19 poäng för sitt Danmark!

Annars saknas fortsatt backen Jonathan Hallin där det fortsatt är mycket oklart om och när han kan återvända till att träna efter sjukdom enligt tränare David Gillek. Linköping gick till VM-uppehållet med en dålig trend men trots det är laget kvar på en slutspelsplats.

Enligt coach Gillek så är några nycklar till att få bättre träff framöver att få bättre kontinuitet i vilka spelare som återfinns i de olika femmorna samt att vara mer varsam om bollen när den är i Linköpings ägo.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund har inte mindre än tre VM-guldmedaljörer i laget (Kim Nilsson, Kalle Bending och Kevin Haglund) och utöver det även Filip Langer hemmahörande i tjeckernas silverlag. Vad detta betyder i kväll är svårtolkat (kan vara positivt men samtidigt är det slitsamt att spela ett VM). Kalmarsund är ett duktigt lag och kanske främsta utmanarlaget till Falun om guldet denna säsong trots att laget just nu ”bara” är femma i tabellen.

Linköping vs Kalmarsund i kväll kl 18:00 Linköpings Sporthall

Kvällens matchvärd är Corren!