Linköping tog en riktigt tung skalp borta mot Mullsjö

26 september 2018 21:18
SSLherr

Linköping var riktigt starka i kväll och vann borta mot Mullsjö med 4-7 (1-2, 2-4, 2-1). Martin Karlsson var matchens gigant med tre mål och dessutom kom Marres mål i väldigt viktiga lägen där match stod och vägde. Nu har Linköping två raka trepoängare inför söndagens hemmamatch mot Höllviken.

Linköping började matchen väldigt bra och gick välförtjänt upp i en tidig 2-0 ledning efter mål av Martin Karlsson och Oskar Hovlund. Men när Linköpingsbacken Ondrej Nemecek drog på sig en tvåminutersutvisning efter 15 minuter bjöds Mullsjö in i matchen. 1-2 kom i det efterföljande powerplayspelet och nu hade hemmalaget ett flow som fortsatte in i andra perioden.

2-2 gjorde Linköpingsbekante Joel Dagman och 3-2 gjorde Rosén efter fem minuter i andra. Men detta var Martin Karlssons kväll. Matchens gigant kvitterade till 3-3 (på nytt assisterad av Simon Palmén). Detta blev startskottet på en Linköpings kanonad. 3-4 Jendrisak (lite turligt), 3-5 Oskar Seth (i powerplay) och 3-6 styrde Max Wahlgren elegant in.

Tredje perioden börjad dock jobbigt. Schweizaren Braillard reducerade till 4-6 redan efter 21 sekunder. Men Marre Karlsson var den som säkrade Linköpingsvinsten. Karlsson bröt in från sarghörnet och tryckte upp matchavgörande 4-7 i bortre krysset. Mullsjö fick en chans att komma tillbaka men Laakso räddade snyggt Gidskes straff efter 14 minuter. Mais gjorde visserligen 5-7 i slutskedet men Linköpingssegern var aldrig riktigt hotad tack vare stabilt försvar och bra målvaktsspel av Laakso.

-Vi är riktigt starka i vårt försvarsspel i kväll och det är en krigarinsats. Jag är stolt över grabbarna, sa tränaren Johan Astbrant i websändningen efter matchen.