Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Pixbo - striden om topp-4

10 mars 2019 07:44

Linköping åker i dag till Göteborg (Mölnlycke) för det superviktiga mötet med Pixbo. Dessa båda lag är just nu inne i en tuff uppgörelse om en topp-4 plats i tabellen. Vinner Linköping har man säkrat minst en fjärdeplats, men vinner i stället Pixbo går man om Linköping i tabellen. Snacka om högintressant drabbning.


Två omgångar återstår av grundserien och just nu är varje match betydelsefull för positioneringen i tabellen. Linköping tog en viktig poäng mot Storvreta efter en bra match men Pixbo flåsar fortsatt i nacken och dagens match i Wallenstamshallen lär bli en nagelbitare.

Linköping har allt i egna händer när det gäller att säkra minst en fjärdeplats i tabellen, men bortamöte med Pixbo och hemmamatch mot Falun är inte den enklaste av avslutningar. Mot Storvreta senast inledde och avslutade veteranen Martin ”Marre” Karlsson målskyttet och just ”Marre” är en riktig slutspelsräv som varvar upp lagom tlll vårens viktigaste matcher. Mellan Marres mål mot Vreta hann Max Wahlgren med hela tre mål varav ett på straff och Max lär vara sugen på att göra mål i sin gamla hemmahall.

Förra mötet mellan lagen:

Linköping vann hemma i Sporthallen med 7-6 sedan f.d Pixbospelaren Max Wahlgren och Adam ”Zäta” Zetterberg hängt två mål var för hemmalaget.

Läget i laget Linköping:

Martin Hovlund är tveksam till spel medan brorsan Oskar Hovlund lirar trots smällen på armen senast mot Storvreta. Med säkerhet saknas fortsatt Jesper Alm och Markus Lindström på grund av skador.

Bortakollen Pixbo:

Pixbo har levererat bra resultat på slutet och är slutspelsklara. Men en sak är att ta sig till slutspel och en annan att leverera resultat väl där. Och i de senaste årens slutspel har Pixbo verkligen inte rosat marknaden i slutspelen. Men med nya spelare som f.d. Linköpingsspelaren Gustav Fritzell och målmaskinen Andreas Stefansson kanske man lyckas vända denna dystra trend. Just Fritzell är ”Rävarnas” bäste poängplockare med 55 poäng (32 mål och 23 assist). Men Linköping vet säkerligen hur man stoppar ”Gurra”.

Pixbo-Linköping söndag 10/3 16:00 Wallenstamshallen, matchen visas på SSLplay.se