Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Palmén vill se tre bra perioder mot Mullsjö i morgon

25 september 2018 14:49
SSL herr

Linköping stod för en enorm urladdning i söndags när man med sex raka mål vände underläge 2-4 till vinst med 8-4 i sista perioden. Var det denna ”ketchupeffekt” som behövdes när laget skall möta Mullsjö på bortaplan i morgon? Vi frågade centern Simon Palmén.


Det blev en makalös vändning och vinst senast mot JIK – vad hände efter deras 2-4 mål då ni plötsligen gick från svagt spel till innebandy i världsklass?

-Vi spelade dåligt mot Växjö och även i början mot JIK så det var nog mer att alla kände att nu är det dags att vi tar tag i det här. Sen blev det ju den klassiska islossningen när vi väl kom i gång.

Ska man vara ärlig så har ni ju bara stått för 15 bra minuter (sista kvarten mot JIK) på sex spelade perioder – har du någon förklaring varför det gått aningen trögt?

-Visst kanske vi har matchat mot lite för svagt motstånd på försäsongen. Men samtidigt är det för enkelt att säga att det bara beror på det. Det är mycket som spelar in så här tidigt på säsongen. Vi testar fortfarande lite i formationerna och det kan ta lite tid att få allt att sitta. Jag tycker ändå försvaret satt bra mot JIK medan anfallsspelet hackade fram till vändningen.

Är känslan att ni kan bygga vidare på den fantastiska sistaperioden ni gjorde mot JIK?

-Absolut, är det något vi tar med oss då vi nu vet vad vi kan prestera när vi spelar bra. Så kan vi bara göra tre bra perioder mot Mullsjö så kan vi absolut störa dem.

Hur se du på din egen insats i de båda inledande matcherna?

-Mitt eget spel är väl lite som för hela laget så här långt. Det har varit OK man jag kan bättre och har inte nått upp till den nivå jag vill vara på utom i slutet mot Jönköping.

Det har varit en del överraskande resultat så här långt i SSL – något som du tycker sticker ut extra?

-Jag följer serien noga men är kanske inte så överraskad som många andra. Dalen är alltid starka mot topplagen och jag trodde inte heller att Storvreta skulle gå obesegrade genom serien. Jag är dock övertygad om att ett lag som Storvreta kommer finnas med i toppen av serien framöver.

Ni möter Mullsjö borta i morgon – hur ser du på årets upplaga av Mais?

-Deras balans kanske har förskjutits något. Jag tycker backsidan ser starkare ut än innan medan de har tappat lite slagkraft framåt, framförallt när Gillek lade av. Men det är ett riktigt bra lag och de lär garanterat finnas med högt upp i tabellen. Jag ser fram emot att möta Mullsjö och jag tror på en kul och tuff match.

Mullsjö vann klart i hemmapremiären mot Jönköping men föll något överraskande (efter förlängning) mot nykomlingen Kalmarsund i förra omgången – överraskad?

-Nej, de vann planenligt mot JIK i premiären och att de föll borta mot Kalmarsund är inget att skämmas över. Kalmarsund är ett bra lag som jag tror går till slutspel och fler lag lär garanterat få tufft mot dem under säsongen.

Att åka till Nyhemshallen är som alltid inspirerande men tufft – vad måste till för att ni skall plocka tre pinnar?

-Mullsjö spelar lite som Växjö med hög press och förhoppningsvis har vi lärt oss en läxa efter premiärförlusten. Så kan vi utnyttja deras höga press till att skapa målchanser så tror jag att det kan gå bra.

OK tack och lycka till i morgon!

Mullsjö – Linköping ons 26/9 i Nyhemshallen - matchstart kl 19:00 och ni kan följa matchen på SSLplay.se