Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping omsprungna av Storvreta

16 oktober 2019 21:11

Linköping var i ledning efter en spelad period i IFU Arena mot Storvreta. Men med tre mål i början av andra perioden var hemmalaget i ledning och Linköping lyckades därefter inte rubba mästarna. Storvreta vann till slut med 8-4 (1-2, 3-1, 4-1) utan att för den skull imponera.


Linköping gjorde en helt OK match borta mot Storvreta men samtidigt var man aldrig nära att knipa poäng och det är ju just det som krävs just nu.

Linköpingsledning efter första

Storvreta inledde målskyttet i matchen men Linköping gjorde en bra första period och kunde också vända till ledning efter mål av Oskar Seth och Oskar Hagberg (första målet i Linköping för Hagberg).

Tre hemmamål på 2,5 minuter

Det blev en tung start på mittperioden. Vreta gjorde snabbt 2-2 och 3-2. Oskar Seth reducerade visserligen efter snyggt samspel med Lanver och Hovlund. Men Storvreta svarade kvickt och med tre hemmamål på 2,5 minuter var Linköping i gungning. Men Linköping lyckades stoppa inflödet av mål och ställningen 4-3 stod sig perioden ut trots en utvisning i slutskedet.

Aldrig nerv i tredje

Tredje perioden inleddes med ett straffmål av Alexander Rudd. Matchen lyfte aldrig riktigt och när Storvreta gjorde 6-3 mitt i tredje kändes Linköping slagna. Hoppet tändes dock när Olle Abrahamsson satte 6-4 i spel 6 mot 5 (avvaktande utvisning) när sju minuter återstod. Men Linköping fick inte till en rejäl press efter detta utan Storvreta kunde först göra 7-4 och i slutminuterna fastställdes slutresultatet 8-4 sedan Linköping testat med att ta ut målvakten.

Viktig match hemma på söndag

Resultatet betyder att topplagen rusar i väg poängmässigt och hoppet för Linköping är att spelschemat framöver ser något enklare ut på pappret. Först handlar det om att betvinga FC Helsingborg hemma på söndag kl. 16:00.