Två starka perioder räckte inte mot Falun

1 oktober 2023 21:32

Linköping ledde både efter första och andra perioden borta mot Falun. Men det hjälpte ju inte när Falun gjorde hela 5-0 i sista perioden och till slut vann med klara 7-4 (1-2, 1-2, 5-0) i Guide Arena.

Linköping har i de två inledande seriematcherna växlat upp i tredje perioden och därmed fixat vinster. Men i dag var motståndet ett annat och trots att Linköping nu i stället rivstartade och gjorde 1-0 redan efter 25 sekunder och sedan höll Falun bakom sig i målprotokollet i två hela perioder blev det nu förlust.

Pangstart och sedan fick Falun jaga

Linköping fick en kanonstart i Guide Arena när Matej Jendrisak skickade in en boll på mål som Kevin Söderling styrde in innan hemmapubliken hunnit reagera. Falun ville givetvis inte förlora i sin hemmaborg och etablerade stundtals tryck under period 1. Men med fint målvaktsspel av Leo Torell Hagström och effektivitet framåt var det ändå Linköping som ledde efter en period (1-2 av Oskar Seth).

Oskar & Oskar levererade i mittperioden

Mittperioden var snarlik den första där Falun ville äga matchbilden men där Linköping störde med bra och tufft försvar vilket gjorde hemmaspelarna frustrerade och till följd av detta fick Linköping chansen i 5 mot 4 när Faluspelarna snackade ut sig. Oskar Seth gjorde sitt andra mål i matchen ( därmed har Seth gjort två mål i alla tre SSL matcher så här långt) och Oskar Hovlund satte retfullt enkelt dit 4-2 i powerplay vilket också var resultatet efter två spelade perioder.

Målskyttet svek helt i period tre

Tredje perioden inleddes med en tidig reducering för Falun men efter det hade Linköping ändå flera fina chanser att utöka ledningen men effektiviteten var nu som bortblåst. Men i hemmalaget var det motsatt och via två mål var av hyperspetsiga Malte Lundmark och Alexander Galante Carlström så rann hemmalaget ifrån till en klar seger.

Tre bra perioder = tre poäng nästa helg

Linköping tar ändå med sig två fina perioder i Dalarna och nästa söndag väntar hemmamatch mot Hagunda och kan bara Linköping göra tre bra perioder då så bör tre poäng vara klart inom räckhåll.