Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Inför Pixbo hemma ikväll kl 18:00

19 februari 2022 09:02

Linköping fick till en fulländad bortamatch senast mot Kalmarsund och tre viktiga poäng säkrades. I kväll mot Pixbo gäller det att laget höjer sitt spel på hemmaplan då bortaspelet överglänst matcherna i Sporthallen denna säsong! Vi kollade läget med assisterande coach Martin Hovlund som gjorde comeback som spelare mot Kalmarsund.


-Det funkade bra, hela femman gjorde det vi pratat om innan matchen och spelade väldigt rakt och enkelt. Det kändes bra för egen del också och att kunna bidra lite till vinsten, säger Martin Hovlund om sin insats mot Kalmarsund senast.

Linköping stod för en perfekt genomförd bortamatch när man bröt en fyra matcher lång förlusttrend mot Kalmarsund. Skönspelet fick stå åt sidan då poängen var det viktigaste. Samma mentalitet krävs i kväll mot Pixbo då detta är en s.k. sexpoängsmatch då Linköping rycker ifrån slutspelsjagande Pixbo med sex poäng vid vinst. Vinner Pixbo står lagen däremot på samma poäng…

-Vi var otroligt disciplinerade i försvarsspelet mot Kalmarsund och det ger oss en trygghet, och är vi trygga där så vet vi att vi kommer skapa lägen framåt, analyserar Hovlund skillnaden i vinsten mot Kalmarsund jämfört med förlustmatcherna innan.

Läget i laget:

Läget har ljusnat på frånvarosidan för laget och om Hovlund nu finns med på plan eller på sidan som assisterande tränare återstår att se.

-Det var ju egentligen bara i onsdags som det var aktuellt med att göra några byten, mest för att vi inte ska behöva slita ännu mer på backarna i det tajta spelschemat. Men jag ställer mer än gärna upp för klubben och grabbarna i laget!

Bortakollen Pixbo:

Pixbo missade slutspel förra säsongen och just nu befinner man sig nia i tabellen och klassikerklubben från Mölnlycke vill ju givetvis inte göra missade slutspel till en vana. Vinsten senast mot Thorengruppen var därför väldigt viktig. Laget har en mycket vass förstaformation där både ettan (Oskar Weissbach) och tvåan (Felix Lanver) i SSL:s poängliga spelar. Adderar man dessutom Martin Östholm så förstår ni hur offensivt farliga denna trio är och här måste Linköping få stopp i kväll.

-Vi möter vassa spelare varje vecka så det gäller att vi fokuserar på vad vi skall göra som lag för att ta tre poäng, säger Hovlund om motståndet.

Hot topics:

-Hemmaspelet!!! – 15 poäng på hemmaplan och 22 poäng borta. Givetvis vittnar det om att hemmaspelet måste bli bättre för Linköping men också att ”bortaspelet” i innebandy ibland är mer vägvinnande än publikfriande spel i hemmahallen.

-Parduellen??? – Palmén/Karlsson eller Weissback/Lanver det är två par som levererat massor av poäng tillsammans. Viken duo blir avgörande ikväll?

-Publiken!!! – Mot Mullsjö senast var publiken viktiga och hjälpte så när till att få till en vändning i tredje perioden. Förhoppningsvis är ännu fler sugna på SSL-innebandy ikväll!

Linköping vs Pixbo ikväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall

Kvällens matchvärd är Tekniska Verken