Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Inför Warberg borta - Lögga yngst av de unga!

24 oktober 2019 11:18

Emil Lögdberg född 2001 gjorde karriärens första SSL-mål senast mot Helsingborg och faktum är att Linköpings fem backar har en medelålder på 20 år vilket är unikt. I kväll väntar nykomlingen Warberg borta för Linköping och nu gäller det att hitta rätt för att knipa poäng i ett lite utsatt tabelläge.


18-årige Emil Lögdberg har gått in helt respektlöst i årets SSL-spel från sin backposition. Lögga är en klassisk tvåvägsback som älskar att vara en del i det offensiva spelet och senast mot Helsingborg så kom också första SSL-målet sedan han på egen hand avancerat över planen och skickat in ett klassavslut bakom landslagsmålvakt Edling i FCH buren.

Tittar man på de fem backar Linköping spelat med i de senaste omgångarna så ser man att medelåldern är precis över 20 års-strecket (”åldermannen” Olli Laine är 23 år!). Så framtiden ligger onekligen vidöppen för Lögdberg och hans backkollegor.

Vi tog en liten koll med Emil inför matchen mot Warberg borta.

I kväll väntar Warberg ett lag som ni ändå bör ha goda chanser att vinna över trots bortaplan – eller vad säger du?

-Jo så är det. Jag tror alltid på vinst och jag tycker ändå att vi presterat mycket bra innebandy och borde haft fler poäng så här långt.

Ni har spelat många jämna matcher så här långt men oftast har ni blivit utan poäng – har du någon förklaring?

-Som sagt så tycker jag inte det varit så dåligt men vi har inte direkt haft medstuds heller. Men vi måste undvika de dippar vi haft under matcherna och sedan få till bättre skärpa i den sista tredjedelen framför motståndarnas mål, då tror jag vi kommer ta fler poäng framöver.

Du gjorde ett riktigt vackert mål mot Helsingborg – hur var känslan att göra karriärens första SSL-mål?

-Det var skönt och nu kan man släppa fokus på när första SSL-målet skall komma, även om jag inte funderat jättemycket på det. Planen var att släppa bollen till Matej men så gick deras back bort sig lite så då gick jag själv och lyckades sätta dit den.

Linköping har extremt unga backar denna säsong (Du 18, Olli 23, Hovlund 21, Ondrej 21 och Filip 19) – vad är för- och nackdelarna med att ni alla är så unga?

-Vi har ju tappat en hel del rutin men jag ser en spelare som Oskar Hovlund som rutinerad. Jag får en hel del tips av honom och han är enkel att spela med. Sen tycker jag också det är positivt att vi unga backar har en ny stil med mycket fart som vi tar med oss i offensiven.

Gissar att ett av de personliga målen är U19-landslagsspelframöver? EFT spelas ju i Finland i November.

-Ja, självklart hoppas jag komma med dit och ett av målen är ju att finnas med i landslagen i framtiden. Men mitt huvudmål är att hela tiden utvecklas och bli bättre och bättre som innebandyspelare.

OK kan vi hoppas på en efterlängtad trepoängare mot Warberg?

-Det tycker jag. Har vi rätt fokus och förbereder oss på bästa sätt så ska vi ha en jättebra chans att vinna.

Läget i laget Linköping:

Lite lurigt läge i truppen då ett par spelare dras med småskador och skall testas under uppvärmningen. Fortsatt poängtorka och en tabellplaceringen är ingen nöjd med. Förlusten hemma senast mot Helsingborg var en missräkning och nu behöver Linköping ta sig samman för att hitta ett vinnarspår.

Motståndarkollen Warberg:

Det forna mästarlaget Warberg tog till denna säsong det efterlängtade klivet tillbaka till finrummet efter ett par år i allsvenskan. Laget tippades på förhand att få det tufft tillsammans med det andra nykomlingslaget Visby. Men tipsen har inte stämt så bra än så länge i alla fall och WIC har tagit sex poäng vilket får anses bra. I senaste omgången vann man också borta mot Sirius. Dock har det inte blivit någon hemmavinst för Warberg än vilket talar för Linköping i kväll. Giftigast poängmässigt i laget har snipern Mattias Kongsatd varit med sina 12 poäng efter sju matcher.