Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

INFÖR HAGUNDA HEMMA I KVÄLL Kl 19:00

19 januari 2022 09:22

Linköping spelar i kväll äntligen sin första hemmamatch 2022 och det är Uppsalalaget Hagunda som kommer till Sporthallen i en uppskjuten match. Linköping visade i matchen mot Jönköping att formen håller i sig och med tanke på förlusten i premiären mot just Hagunda så finns det ett stort revanschsug i kväll.


-Vi kommer att vara extremt taggade till denna match gissar jag. Dels att vi förlorade mot dem i premiären men också för att vi har ett sug efter att spela matcher nu när ett par matcher blivit inställda. Så förhoppningsvis kör vi över dem!, sa Simon Palmén om dagens motstånd och match.

Linköping hamnade i ett tidigt underläge senast mot JIK i årets hittills enda match. Men när man väl kom i gång så ägdes matchen totalt och vinstsiffrorna kunde mycket väl blivit större än 10-4 vilket visar att Linköpings styrka. Hagunda som har varit Covid drabbade (vilket gjorde att dagens match flyttades fram) och spelade årets första match i helgen. Det slutade med en 5-10 förlust mot Thorengruppen.

Linköping har siktet inställt på serieledande Mullsjö i den haltande tabellen och kvällens match och poäng är viktig för att hålla undan i toppskiktet av tabellen då många lag jagar bakom. Vid vinst så finns chansen att Linköping kliver förbi både Mullsjö och Storvreta upp i topp av tabellen med en match mindre spelad.

Läget i laget:

Samma trupp som mot JIK med undantaget att Ludvig Bäckman Forkner inte finns med p.g.a. skada.

Bortakollen Hagunda:

Inför säsongen var de flesta eniga att Hagunda skulle få det otroligt tufft att behålla SSL-statusen mer än en säsong. Men precis som Linköpings senaste motståndare JIK har Hagunda istället hamnat i ett ingemansland på en tolfteplats med betryggande avstånd till nedflyttningslagen men också för långt upp till slutspelsplatserna. Men detta är nog inte ett scenario Uppsalalaget tackar nej till. Från och med dagens match så har Hagunda lånat in Linköpingsbördige (inledde karriären i Linköping för övrigt) Emrick Wiggur från Storvreta.

Hot topics:

-Lagbygget! – Linköpings Sportchef Johan Fredriksson ligger inte på latsidan. Nyligen var det stjärntrion Hovlund, Seth och Blom som förlängde sina kontrakt och i dagarna gjorde assistkungen Simon Palmén det samma. Detta ser bra ut både på kort och lång sikt!

-Skyttekungen?!? – Olle Abrahamsson var på målhumör mot JIK senast och just nu är det Olle som toppar den interna skytteligan med 16 gjorda mål. Men lika heta Oskar Seth (15 mål) och Martin Karlsson (14 mål) slåss om skyttekungstiteln för tillfället.

-Slutspelsracet! – Fortsatt är det otroligt tight i den haltande tabellen för de tio (!) topplagen. Och så länge de fyra lagen i botten inte tar några poäng av de tio topplagen så kommer de interna mötena mellan topp-10 lagen givetvis bli livsviktiga framöver.

Linköping vs Hagunda i kväll i Linköpings Sporthall kl 19:00