Förlust i första kvartsfinalen mot Storvreta

18 mars 2022 21:41

Linköping fick till spelet först i slutminuterna i den första kvartsfinalmatchen. Men då hade Storvreta varit klart hetare från matchstart och gästerna hade bra koll på händelserna i Sporthallen. Slutresultatet blev 4-8 (1-3, 1-2, 2-3) och rond ett gick till Uppsala.

Tuff start på matchen

Linköping fick en tuff start på den första kvartsfinalen. Storvreta hade mest boll och kunde också gå upp i en rättvis 2-0 ledning. Linköping fick dock chansen att komma in i matchen via ett powerplay. Och som så många gånger tidigare denna säsong var det William Almlöf som kom in från bänken och satte dit ett mål i 5 mot 4. Linköping kom efter målet klart bättre med i matchen och en kvittering kändes fullt realistisk. Men i slutminuten ställde gästerna istället om och satte psykologiskt tunga 1-3, vilket var resultatet efter första perioden.

Alms zorromål tände hoppet

Även mittperioden började bäst för gästerna. Det blev både 1-4 och 1-5 i början av perioden och Linköping hade väldigt svårt att både etablera spel och skapa vassa chanser. Men Jesper Alm tände ett litet hopp när han mitt i perioden reducerade till 2-5 på ett zorromål. Men målet gav inte den islossning hemmapubliken hoppades på utan perioden rann iväg utan några fler mål.

Vass avslutning räckte inte

Precis som i period ett och två gjorde Storvreta det viktiga första målet i perioden. 2-6 betydde en rejält brant uppförsbacke och Linköping fick inte heller till något direkt tryck mot Storvretamålet trots behovet av hemmamål. När Linköping testade att plocka målvakten med drygt fem minuter kvar punkterades (?) matchen med ett Storvretamål fram till 2-7. Oskar Hovlund och William Almlöf reducerade i slutskedet och en gnutta hopp tändes ändå med tre minuter kvar. Men närmre än 4-7 kom inte Linköping trots en fin avslutning på matchen. Storvreta rundade av tillställningen med 4-8 i tom bur.

Match 2 i Uppsala på söndag

Storvreta tog därmed kommandot i matchserien inför kvartsfinal två i IFU Arena på söndag. Kan Linköping plocka fram desperationen man visade upp i slutskedet av kvällens match redan från start på söndag så finns goda hopp om en kvittering av matchserien.