Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Inför Storvreta borta kl 18:30 - Behålla serieledningen!

29 december 2021 12:11

Storvreta vs Linköping IFU Arena ikväll kl 18:30

Serieledande Linköping ska i kväll försöka bli första lag att slå Storvreta i IFU Arena. Båda lagen kommer från förluster i senaste matchen och därmed finns revanschsug i båda lägren.


Linköping leder fortsatt den jämna tabellen trots att hemmamatchen i förrgår mot Dalen inte slutade som önskat. Linköping hade en 6-3 ledning i slutet av matchen och till synes koll på läget. Men Dalen lyckades äta upp försprånget och dessutom vinna matchen efter straffläggning. Men nu är Dalenmatchern glömd och Linköping blickar framåt med målet att bli första lag denna säsong att vinna över Storvreta i IFU Arena.

Vi har pratat om att de förmodligen kommer att gå ut riktigt hårt i början av matchen och då gäller det för oss att matcha det. Sen behöver vi se till att vara disciplinerade i försvaret och inte låta dem ha för mycket bollinnehav, säger David Gillek inför dagens match.

Läget i laget:

Samma trupp som mot Dalen. Oskar Hovlund spelade förstaperioden mot Dalen och kanske blir det mer speltid i kväll. Målvakten Andreas Blom saknas fortsatt.

Linköping började relativt svagt i matchen mot Dalen men steppade upp rejält i tredje perioden och såg då ut som de serieledare man är. Den unga backduon Emil Lögdberg och Filip Samuelsson var otroligt bra och borde kanske fått mer utdelning på sina offensiva utflykter. Trion Martin Karlsson (två mål), Simon Palmén (tre assist) och Oskar Seth (ett mål) visade att man även fortsatt hittar varandra fint. Värt att notera är också Jesper Alms läckra frislagsmål på zorro.

Motståndarkollen Storvreta:

Vreta var tidigare serieledare och hemmaspelet är så här långt 100 procentigt (sex vinster på sex matcher). Men i de två senaste matcherna har maskineriet hackat lite och två raka bortaförluster (mot Växjö och häromdagen Pixbo) tillhör inte vanligheterna för ett vinstvant Storvreta. Förstaformationen med Tobbe Gustafsson, Nilsberth, Sjögren, Stefansson och Weidman håller naturligtvis yppersta klass och här måste Linköping få stopp.  

Hot topics:

-Fira in 2022 som serieledare? – Linköping firade jul som serieledare och visst vore det väl trevligt att även fira in det nya året överst i serien. Men då krävs vinst i kväll…

-VM bucklan på besök!– Enligt förhandsinfon så ska VM bucklan som Sverige bärgade för några veckor sedan finnas i IFU Arena ikväll. Förmodligen inget Linköpingsspelarna kommer att lägga mycket fokus på.

-Bäst hemma mot näst bäst borta! – Linköping trivs bra på bortaplan och är näst bästa i bortalag i SSL så här långt. Storvreta har tagit full pott i IFU. Vad väger tyngst i kväll?

Ni ser kvällens match på corren.se eller sportexpressen.se

Storvreta vs Linköping i IFU Arena kl 18:30 ikväll