Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Inför Storvreta borta kl 18:30 - Behålla serieledningen!

29 december 2021 12:11

Storvreta vs Linköping IFU Arena ikväll kl 18:30

Serieledande Linköping ska i kväll försöka bli första lag att slå Storvreta i IFU Arena. Båda lagen kommer från förluster i senaste matchen och därmed finns revanschsug i båda lägren.


Linköping leder fortsatt den jämna tabellen trots att hemmamatchen i förrgår mot Dalen inte slutade som önskat. Linköping hade en 6-3 ledning i slutet av matchen och till synes koll på läget. Men Dalen lyckades äta upp försprånget och dessutom vinna matchen efter straffläggning. Men nu är Dalenmatchern glömd och Linköping blickar framåt med målet att bli första lag denna säsong att vinna över Storvreta i IFU Arena.

Vi har pratat om att de förmodligen kommer att gå ut riktigt hårt i början av matchen och då gäller det för oss att matcha det. Sen behöver vi se till att vara disciplinerade i försvaret och inte låta dem ha för mycket bollinnehav, säger David Gillek inför dagens match.

Läget i laget:

Samma trupp som mot Dalen. Oskar Hovlund spelade förstaperioden mot Dalen och kanske blir det mer speltid i kväll. Målvakten Andreas Blom saknas fortsatt.

Linköping började relativt svagt i matchen mot Dalen men steppade upp rejält i tredje perioden och såg då ut som de serieledare man är. Den unga backduon Emil Lögdberg och Filip Samuelsson var otroligt bra och borde kanske fått mer utdelning på sina offensiva utflykter. Trion Martin Karlsson (två mål), Simon Palmén (tre assist) och Oskar Seth (ett mål) visade att man även fortsatt hittar varandra fint. Värt att notera är också Jesper Alms läckra frislagsmål på zorro.

Motståndarkollen Storvreta:

Vreta var tidigare serieledare och hemmaspelet är så här långt 100 procentigt (sex vinster på sex matcher). Men i de två senaste matcherna har maskineriet hackat lite och två raka bortaförluster (mot Växjö och häromdagen Pixbo) tillhör inte vanligheterna för ett vinstvant Storvreta. Förstaformationen med Tobbe Gustafsson, Nilsberth, Sjögren, Stefansson och Weidman håller naturligtvis yppersta klass och här måste Linköping få stopp.  

Hot topics:

-Fira in 2022 som serieledare? – Linköping firade jul som serieledare och visst vore det väl trevligt att även fira in det nya året överst i serien. Men då krävs vinst i kväll…

-VM bucklan på besök!– Enligt förhandsinfon så ska VM bucklan som Sverige bärgade för några veckor sedan finnas i IFU Arena ikväll. Förmodligen inget Linköpingsspelarna kommer att lägga mycket fokus på.

-Bäst hemma mot näst bäst borta! – Linköping trivs bra på bortaplan och är näst bästa i bortalag i SSL så här långt. Storvreta har tagit full pott i IFU. Vad väger tyngst i kväll?

Ni ser kvällens match på corren.se eller sportexpressen.se

Storvreta vs Linköping i IFU Arena kl 18:30 ikväll