Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Uppsnack: Linköping-Dalen i dag kl 15:00

8 februari 2020 08:21

I eftermiddag ska Linköping försöka nå femte raka segern när IBK Dalen kommer till Sporthallen. Efter ett uppehåll för VM-kval så är det två lag som slåss om slutspelsplatserna som drabbar samman.


Linköping gick som tåget innan uppehållet och besegrade i tur och ordning Sirius, Mullsjö, Falun och Jönköping. Dessa vinster tog laget upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen och nu gäller det att befästa en topp-8 position när åtta matcher återstår. Dalen ligger just nu sjua och vinner Linköping i dag klättrar man om Dalen i tabellen.

Läget i laget:

Oskar Hovlund gjorde två riktigt vassa matcher i VM-kvalet men sedan valde han av säkerhetsskäl stå över de två sista matcherna i Danmark. Några Linköpingsspelare gick in till uppehållet med småskavanker men efter att få rehab träning så är de nu klara för spel. Med det sagt så är samtliga Linköpingsspelare tillgängliga.

Tidigare möten:

  • Dalen-Linköping 7-9
  • Linköping-Dalen 2-7

I senaste mötet mellan lagen vann Linköping med 9-7 i Umeå. Men faktum är att Linköping var relativt överlägsna i två perioder och ledde med 7-2 i slutet av mittperioden. Dalen snyggade till siffrorna under de sista 20 minuterna. Emil Lögdberg och Martin Karlsson var tvåmålsskyttar i den matchen. I hemmamatchen var det i stället norrlänningarna som var vassast. Det var en jämn match halvvägs men sedan ryckte Dalen till klara 7-2. Dalens Linus Holmgren gjorde då två mål.

Bortakollen Dalen:

Dalen har aviserat att många är osäkra inför dagens match. Dalen fick hem några spelare skadade efter VM kvalet och Jonas Svahn saknas därför idag. Även backarna Forsman och Harnesk är skadade och Sebastian Degeryd sjuk. Dalen har haft en lite blandad säsong där man framförallt varit starka mot de bättre lagen. Nu kommer laget från två raka segrar så formen ser ut att vara stigande.

Bästa poängplockare:

  • Linköping - Simon Palmén 32 poäng (16 +16)
  • Dalen - Christoffer Andersson 28 poäng (17 +11)

Linköping vs Dalen i dag kl 15:00 - Linköpings Sporthall