Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping utslagna ur cupen trots vinst

15 september 2021 22:09

Linköping gjorde vad som krävdes under ordinarie tid och slog Pixbo med klara 8-5 (1-1, 2-3, 5-0, 0-1). Men vad hjälpte det när Pixbo gjorde målet i förlängningen och därmed skickade ut Linköping ur Svenska Cupen vilket kändes orättvist där och då.


Linköping var totalt överlägsna i slutperioden (5-0) och även i den efterföljande förlängningen var det Linköping som ägde spelet. Men ändå var det Pixbo som fick sista ordet när Martin Ojanjemi pricksköt in avgörandet från vänsterbackpositionen med mindre än två minuter kvar.

-Det känns sjukt frustrerande att vi är utslagna när vi gör en så bra match, sa Linköpingsmålvakten Leo Torell Hagström som gjorde det bra när matchbilden skiftade rejält under matchens gång.

Utvisningar och svängigt i 1:a och 2:a

Under ordinarie tid var det en första period som främst präglades av utvisningar och att det bara stod 1-1 kunde tillskrivas de båda målvakterna. I andra perioden svängde matchen då Linköping först gick i från till 3-1 innan Pixbo vände tillbaka till 3-4 innan mittperioden var över.

Linköping överlägsna i tredje

I slutperioden var det bara ett lag på planen och Linköping gjorde hela 5-0 mot ett Pixbo som i slutet siktade in sig på förlängning.

-Vi gör en bra första period men precis som i Göteborg blir det en sämre andra period. Gillek skickade med oss en hel del bra saker inför tredje som gör stor skillnad i slutet av matchen, kommenterar Torell Hagström matchbilden.

Förlängning som slutade trist

I förlängningen var det en del avvaktande spel men Linköping var spelförande och klart närmast att göra mål. Därför kom backskottet från en omarkerad Ojanjemi helt överraskande för målvakt Torell Hagström som ändå var skapligt nöjd med sin egen insats.

-Jag gör en helt ok match men helt nöjd kan man inte vara vid förlust och det var lite lurigt under stora delar av matchen när Pixbo bara kom till ströavslut, avslutar Linköpingsmålvakten.

Linköping spred ut målen på hela åtta olika spelare: Hovlund, Alm, Seth, Palmén, Karlsson, Almlöf, Dahlberg Demir (straff), Samuelsson och Lögdberg.

Näst på tur för Linköping är Superligapremiären borta mot Hagunda på lördag