Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Team Thorengruppen hemma i dag kl 16:00 - Slutspelsval

16 mars 2024 08:36

Linköping slog serieledande Storvreta på bortaplan senast så lagets högstanivå finns där. En hemmavinst mot Team Thorengruppen idag skulle visa att slutspelsformen definitivt är här. Men mest intressant är ändå det som händer direkt efter slutsignalen.


Det skall erkännas att dagens match i Sporthallen kanske inte är den allra mest betydelsefulla av de matcher som spelas i slutomgången av SSL. Linköping är redan slutspelsklara även om det givetvis vore snyggt att sluta femma istället för sjua i sluttabellen men viktigast är givetvis att ta sikte på kvartsfinalspelet. Thorengruppen å sin sida fick se en slutspelsplats gå upp i rök när man förlorade i förra omgången.

Det mest intressanta i dag för Linköping är kanske istället det som sker direkt efter slutsignalen då lag 1-4 i tabellen skall välja motstånd i kvartsfinalerna (i SportExpressens sändning). Känslan är att mycket kan hända då topplagen kan byta platser i den sista omgången. Så det är bara att vänta och se vilket av lagen Stovreta, Falun, Pixbo eller Växjö som Linköping får ta sig an. Linköping har gått klart bäst mot Storvreta som det blivit sex av sex poäng mot. Falun besegrades på hemmaplan medan det blivit dubbla förluster både mot Pixbo och Växjö under grundserien.

Bottenstriden är kanske än mer rafflande där någota av lagen AIK, Karlstad eller Nykvarn får göra redan nedflyttningsklara Hagunda sällskap ned i allsvenskan till nästa säsong.

Läget i laget

-Vi går all in för att vinna matchen, men har vi spelare med skavanker så kommer vi vila dem. Slutspelet är några dagar bort efter denna match så ser ingen risk med att utsätta spelare för slitage, säger Linköpingstränaren David Gillek inför dagens serieepilog. Vad det innebär får vi se när matchen drar igång!

Annars har Sportchef Johan Fredriksson säkrat ett intressant nyförvärv inför nästa säsong då 21-årige centern Viktor Seth ansluter från allsvenska Strängnäs. Så truppbygget inför säsongen 24/25 pågår för fullt!

Bortakollen Thorengruppen

TTG tippades allmänt som en potentiell slutspelskandidat inför säsongen och chansen fanns länge. Men förlusten mot Pixbo i senaste omgången gjorde så att avståndet upp till Jönköping på åttondeplatsen är för långt och det blir inte något slutspel denna säsong heller för TTG. Denna säsong var man dessutom herre på täppan i Umeå då ju lokalkonkurrenten Dalen spelat i allsvenskan. Till nästa säsong så tyder det mesta på att det på nytt finns två Umelag i SSL då Dalen gått som tåget i allsvenskan så här långt. Så frågan är om det är bra eller dåligt för TTG att ”slåss” med Dalen om att vara ”bäst i stan”?

Tre punkter inför matchen:

  • Backarna!!! Nu har inte Linköping vräkt in mål i de två senaste omgångarna. Men det är ändå anmärkningsvärt att samtliga sju mål i dessa båda matcher gjorts av backar… Oskar Hovlund 3, Filip Samuelsson 2, Josef Rypar och Emil Lögdberg varsitt. Slänger man dessutom med Erik Owelings dubbla assist mot Helsingborg så ser man att backarna överglänser forwards när det kommer till målskyttet och assists nu på slutet.

  • Hovlund!!! - En spelare som hittat superformen lagom till slutspelet är Oskar Hovlund. Mot FCH var han glödhet både bakåt och framåt och skickades då upp som forward för att göra mål och senast mot Storvreta stängde han ned Vretas storstjärnor med Gabriel Kohonen i spetsen helt och hållet.

  • Leo!!! - Nu är inte räddningsprocenten för en målvakt allt man ska bedömas för men mot Storvreta senast hade Leo Torell Hagtröm över 90% i räddningsprocent. Och givetvis är det av yttersta vikt att Leo toppar formen om Linköping ska rå på något av topp-4 lagen i kvartsfinal!

Linköping vs Team Thorengrupen i dag kl 16:00 i Linköpings Sporthall