03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

En poäng mot Storvreta i rafflande match

5 mars 2019 22:02

Linköping stod upp mycket bra mot mästarna Storvreta hemma i Sporthallen. 7-7 vid full tid blev till en 7-8 (1-2, 5-4, 1-1, 0-1) seger för gästerna som betydde att man säkrade seriesegern.

Matchen blev en riktig höjdare där framförallt Linköpings vändning från ett 2-5 underläge till 6-5 ledning i mittperioden stack ut och där Martin Karlssons kvittering i krysset till 7-7 i tredje var något man tar med sig.

Marre inledde målskyttet

Linköping kom ut bra till matchen men trots Martin Karlssons 1-0 vände ett effektivt Storvreta till 1-2 i den första perioden.

Fyra raka Linköpingsmål i andra

Den andra perioden inleddes med att Max Wahlgren kyligt kvitterade till 2-2 på straff. Men målet gav ingen skjuts utan i stället kunde Storvreta göra tre täta mål efter väldigt tafatt hemmaspel. I det läget kändes det som matchen skulle kunnat punkterats. Men Linköping fick verkligen fart på grejerna. Under en period i andra var mästarna rejält i gungning och Linköping svarade för fantastiskt fartfyllt spel inför hemmapubliken. Fyra raka Linköpingsmål (Max Wahlgren x 2, Adam Zetterström och Marcus Berglund) och vinden hade vänt i Sporthallen. Vreta fick ändå med sig ett oavgjort resultat (6-6) till tredje perioden.

Nervdaller i tredje

I tredje stod matchen länge och vägde innan Storvreta och Albin Sjögren trixade till sig en boll och gav gästerna ledningen. Men strax därefter kom 7-7 genom Martin Karlsson som trivdes i den lite heta stämning som rådde i hallen denna kväll. I slutet verkade båda lagen nöjda med oavgjort och inget lag gick fullt ut för att avgöra även om Storvreta hade en boll i ribban i slutsekunderna.

Snabbt avgörande i sudden

I suddenspelet dröjde det endast 1:26 innan Alexander Rudd gav två poäng till Storvreta, men Linköping gjorde en stor match efter den mer tveksamma senast mot Sirius. Tyvärr fick en av lagets viktigaste spelare Oskar Hovlund lämna planen i andra perioden med rejäl smärta i en arm efter en duell med Sporthallsbekantingen Tobias Gustafsson. Oklart skaddeläge för Hovlund d.y.

Pixbo innan avslutningen hemma mot Falun

Storvreta säkrade därmed seriesegern och för Linköping var en poäng viktig i kampen om de bästa placeringarna inför slutspelet. Men än viktigare att visa att man står upp mot de bästa lagen. På tur står bortamatch mot Pixbo på söndag innan ny toppmatch är på ingång nästa lördag ((16/3) mot Falun.