Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sportchef Fredriksson hoppas på spel mot Mais till helgen

11 januari 2021 15:40

Linköping har som bekant fått flytta fram sina två senaste SSL-matcherna då flera spelare drabbats av Covid-19. Men Sportchefen Johan Fredriksson håller nu tummarna att laget är redo för match mot Mullsjö på lördag.


-Ja, vi hade tre konstaterade smittade i förra veckan och om alla dessa tre spelare finns med mot Mullsjö är väl tveksamt. Men jag känner inte till några fler fall utöver de tre i nuläget så förhoppningsvis har vi fått stopp på det, säger Fredriksson om möjligheterna att spela på lördag.

Linköping har redan pausat träningarna några gånger på kort tid men hoppas komma i gång i morgon tisdag igen med de gemensamma träningarna.

Förra veckans matcher mot Jönköping och Pixbo fick flyttas fram och spelschemat börjar tighta till sig.

-JIK är flyttad till 19:e januari och vi är även överrens med Pixbo om nytt speldatum men där ska förbundet säga OK innan vi kan gå ut med det, fortsätter Fredriksson.

Men Fredriksson tycker ändå att det är rätt att SSL försöker spela vidare trots det tuffa Coronaläget.

-Ja, jag tycker ändå det är bra att vi håller i gång så gott det går. Om vi får flytta fler matcher så betyder det att vi kommer behöva spela tre matcher i veckan för att hinna genom alla matcher men det bör gå att lösa.

Linköping har halkat ned till en sjundeplats i tabellen men det är endast tre poäng upp till tredjeplacerade Falun - så är Sportchefen nöjd med säsongens resultat när hälften av matcherna spelats?

-På det stora hela tycker jag vi gjort det bra. Vi hade en liten dipp i slutet av november i några matcher men bortsett från det så har vi hotat alla lag.

Så vad är målet för Linköping nu när vi är inne i 2021?

-Det bör inte vara orimligt att ha siktet inställd på en topp-4 placering inför slutspelet tycker jag, avslutar Fredriksson.

Linköping möter i nästa match Mullsjö hemma i Sporthallen på lördag 16/1 kl 18:00