29 Mar 1 match

Linköping vann igen mot Storvreta

12 mars 2022 17:23

Dagens hemmamatch mot Storvreta inför närmare 1500 åskådare slutade med en välförtjänt Linköpingsseger. Klara 4-1 efter två perioder blev till slut 6-3 och säsongens andra seger mot Storvreta var ett faktum.

Linköping inledde starkast

Linköping tog tag i matchen under de första 20 minuterna och ledningen med 2-1 kändes logisk efter första perioden. Matej Jendrisak inledde målskyttet med ett långskott innan Storvreta kvitterade. Mitt i perioden gav Marre Karlsson Linköping åter ledningen sedan Simon Palmén snyggt spelat fram.

Linköping klart bäst i andra

Även mittperioden gick klart till Linköping som spelade riktigt bra och också välförtjänt utökade till 4-1. De chanser gästerna skapade motade den storspelande Linköpingsmålvakten Leo Torell Hagström. Jesper Alm gjorde 3-1 tidigt i perioden och Marre Karlsson gjorde 4-1 i powerplayspel mitt i perioden.

Leo stängde buren i tredje

I tredje perioden steppade Storvreta upp och gjorde 4-2 mitt i perioden. Men med bra försvar samt fortsatt ruskigt bra målvaktsspel av Torell Hagström så kunde inte gästerna krypa närmre. Och när Storvreta plockade målvakten i slutet så kunde Linköping avgöra med två mål och slutresultatet blev högst välförtjänta 6-3.