Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Anton Gröön förlänger med Linköping Innebandy

16 april 2020 10:20

Norrköpingsbördige Anton Gröön har skrivit på ett seniorkontrakt med Linköping Innebandy. 19-åringen som gått hela Linköpings ”trappa” via Innebandygymnasiet (NIU) och spel i division 1 med Linköping FBC och närmar sig därmed SSL-spel och tillhör SSL truppen.


Grattis till ett nytt seniorkontrakt med Linköping Innebandy – hur känns det?

-Tack så mycket och det är såklart kul att klubben tror på mig och vill satsa vidare på mig!

Kan du berätta lite om din innebandybakgrund för de som inte känner dig

-Jag kommer från Norrköping och har spelat i IBF Norrköping. Jag spelade både fotboll och innebandy men när jag kom in på Innebandygymnasiet i Linköping bestämde jag mig för att satsa fullt ut på innebandyn och tog också klivet över till Linköping FBC. Jag började med spel i H2, gick över till division 1 förra säsongen och den här säsongen känner jag att jag tagit ytterligare kliv och varit en ledande spelare i division 1 laget.

Och som spelare hur vill du beskriva dig själv?

-Tittar man tillbaka så har jag främst varit en defensiv center men den här säsongen har jag fått bättre fart även framåt och producerat en hel del poäng så där känner jag också att jag tagit steg den här säsongen. Så nu är jag mer än tvåvägsspelare än innan skulle jag säga,

Säsongen som gick blev det 48 poäng fördelat på ungefär lika många mål som assist – är du nöjd med den?

-Ja det är jag och som sagt jag har haft en stor roll både i JAS och Division 1 som jag velat och det har gjort mig mer redo för nästa steg i min ambition att nå SSL.

Efter två säsonger i division 1 hur redo är du för spel I SSL anser du?

-Absolut är jag redo och jag satsar fullt ut för att ta en SSL-plats nästa säsong. Jag har gjort framsteg varje säsong och jag vill nu fortsätta utvecklas i Linköping. Självklart blir konkurrensen stenhård men jag kommer att kämpa för en plats i Superligan.

Du tränar ju oftast med SSL-laget och har koll vad som krävs – vad är det i ditt fall som du vill förbättra ytterligare för att nå den absoluta toppen?

-Det finns självklart förbättringspotential inom alla områden när man ska ta steget upp till SSL men samtidigt tänker jag att jag kommer in i tempot när jag väl är där. Men framförallt behöver jag fortsätta bygga på min fysik inför och under nästa säsong.

Som 01:a hamnar du verkligen i kläm i dessa Coronatider – säsongen tog abrupt slut när mycket roligt återstod och nu skall du ta studenten. Vad kan man säga om situationen just nu?

-I division 1 var vi färdigspelade men för JAS-laget hade vi ju playoff för att komma till Innebandyfesten kvar. Så det känns tråkigt att det inte blev av och slutet på juniortiden blev ju inte som man tänkt sig. I skolan är det distansundervisning nu och det funkar väl helt Ok även om det är trist att inte träffa kompisarna som man gör när man är i skolan.

Hur ser du på Linköpings lagbygge inför kommande säsong i Superligan?

-Det känns verkligen som klubben nu satsar för att nå toppen. De nya Schweizarna blir väldigt intressanta att följa så det känns jättekul att få vara en del av den här satsningen som Linköping gör.

-Anton passar perfekt in i vår målbild när vi tittar på spelare. Förutom att han är en mycket duktig och ambitiös innebandyspelare så är han från Östergötland och har gått hela vägen via NIU (Innebandygymnasiet) och spel i FBC för att nu försöka slå sig in i SSL, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om Anton Gröön.

Anton Gröön

  • Ålder 19 (född 2001)
  • Säsongen 2019/2020 – 36 matcher för Linköping FBC och 48 poäng (25 +23)
  • Moderklubb: IBF Norrköping