Svag mittperiod när Linköping föll mot Jinköping

10 januari 2018 21:28
SSL HERR

Linköping hade två enkla vinster mot Jönköping inför kvällens match. Men det blev ingen tredje trots tre mål av Felix Lanver... Linköping ledde med 1-0 efter en period men JIK gjorde 4-1 i mittperioden och sedan hämtade sig aldrig Linköping. JIK vann till slut med 7-5 (0-1, 4-1, 3-3)

Ex JIK:aren Andreas Nordh gjorde enda målet för sin nya klubb i den första relativt sega perioden (assist Petter Alm).

Linköping sov i inledningen av andra perioden och redan efter 1,5 minut hade JIK vänt till 2-1. Hemmalaget utökade också till 3-1 innan Matej Jendrísak reducerade till 3-2 i slutminuten, ett resultat som alla trodde skulle stå sig perioden ut... Men med ett konstmål i slutsekunden gjorde Jönköping 4-2.

Linköping jagade i tredje och när Felix Lanver satte 4-3 efter knappa sju minuters spel var gästerna på G. Men denna kväll svarade JIK omdelbart. Först 5-3 sedan även 6-3 när Lanver satt utvisad.

Mitt i tredje perioden fick Linköping en ny chans att få kontakt då man tilldömdes en straff. Jendrisak fick dock inte in bollen men Felix Lanver satte ändå 6-4 i det efterföljande powerplayspelet. Men matchavgörande 7-4 gjorde JIK på ett volleyskott med mindre än fyra minuter kvar. Lanver satte sitt tredje mål för kvällen i slutet men det hjälpte föga.

Debuterande Oliver Liedberg fick spela drygt halva matchen sedan Linköpingsträanren Johan Astbrant valde att "vaska om" i formationerna mitt i matchen.

Nu får Linköping i stället försöka knipa första vinsten 2018 mot Mullsjö hemma kl 16:00 på söndag i Sporthallen.