Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen hemma i kväll kl 18:00

11 februari 2023 08:24

Landslagsuppehållet är över och ikväll inleds det spännande racet fram mot slutspel med hemmamöte med Dalen. Linköping är i fin form och vann senast borta mot Helsingborg och har en bra chans till ny vinst i kväll.


-Jag tror vi kommer äga mycket boll även om de säkert kommer spela med hög press och försöka göra mål på våra misstag. Men jag tycker vi är bra på att möta lag som spelar den innebandy som Dalen gör och vi ska kunna skapa mycket lägen på dem och förhoppningsvis också vinna, sa Emil Lögdberg i gårdagens hemsideintevju om dagens match.

Det återstår nu åtta omgångar av SSL:s grundserie. Linköping har sju raka matcher utan förlust (under ordinarie tid) är i första hand ute efter att säkra slutspelsplatsen. En vinst ikväll skulle såga av Dalen än mer från slutspelskampen men det skulle också betyda att laget tar upp jakten på Kalmarsund på den åtråvärda fjärdeplatsen. Ponera att Mullsjö slår Kalmarsund i dagens omgång samtidigt som Linköping vinner. Då är Linköping endast fem poäng bakom Kalmarsund när lagen möts kommande vecka i Kalmar.

Läget i laget Linköping:

Lite oro i leden när oerhört viktige Oskar Hovlund skadat foten när han spelade fotboll på träningen (länk till Correns text). Eventuellt kan det vara en spricka i en tå men det ska trots detta funka att spela för ”Ogge” idag.

Linköping gjorde en stark bortamatch i Helsingborg (vinst 5-3) innan uppehållet där försvaret och målvaktsspelet stack ut. Simon Palmén inledde och avslutade målskyttet mot FCH och utöver det var det tre backar som målade (Josef Rypar, Hovlund och Lögdberg).

Förra mötet mellan lagen:

Det står 22-21 i Linköpings favör i inbördes SSL-möten genom åren och denna statistik speglar väl hur jämnt det oftast brukar vara mellan lagen. När lagen möttes i Umeå i oktober var Linköping inne i sin mindre bra period och Linköping fick då jaga hela matchen. Kevin Söderling gjorde 5-5 i powerplay i slutperioden och då hade Linköping lyckats kvittera inte mindre än fem gånger under matchen. Men det var ändå Dalen som fick sista ordet den gången och segrade med 6-5 i sin hemmahall.

Bortakollen Dalen:

Dalen har säkert inte helt gett upp hoppet om slutspel säsongen 22/23. Men med sex poäng ned till AIK på nedflyttningsplatsen och hela elva poäng upp till Mullsjö på åttonde plats är nog högsta fokus för Umelaget att säkra sin SSL-existens för tillfället. Senast öppnade Dalen bra mot JIK och ledde med 6-3 innan man släppte in nio (!) raka mål och JIK vann till slut med 12-8.

Att Dalen inte gör sin bästa SSL-säsong är kanske inte så överraskande med tanke på alla tunga spelartapp man haft de senaste säsongerna där Måns Parsjö (som ju flyttat till Storvreta) kanske är det tyngsta. Men Dalen är just nu ”bäst i stan” i alla fall då Thorengruppen ligger en plats bakom i tabellen.

Spaningar:

MålisduellenGustav Jansson stod för en bra match mot FCH senast där en spektakulär straffräddning stack ut. Dalens Anton Grönlund har ungefär samma räddningsprocent som Jansson och bakom Grönlund har Dalen unge Alexander Ljungström som ju höll nollan mot Storvreta för ett tag sedan när Dalen vann med 1-0 (!)

Dalens (svaga) bortafacit – Bara avsågade Gävle har tagit färre poäng (sex poäng) än Dalen på bortaplan så här långt i årets SSL. Att skumpa buss från Umeå runt om i hela Sverige kan ju möjligen vara en faktor?

Powerplayspelet – Mycket var bra i senaste Linköpingsmatchen mot Helsingborg. Men powerplayspelet tillhörde inte uppsidan. Förhoppningsvis har Gillek & co hunnit träna lite PP under uppehållet så att bollen går lite snabbare än Wahlgrens löpningar i kväll…

Linköping vs Dalen i kväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall