29 Mar 1 match

Förlust i näst sista matchen innan premiären

18 september 2020 22:42

Linköping inkasserade en förlust i kvällens match mot Mullsjö hemma i Sporthallen. Gästerna var starkast i den fysiska matchen och slutresultatet blev 2-6 (1-3, 0-0, 1-3) och resultatet får fungera som tändvätska inför Superligapremiären om några veckor i Nyhemshallen.

Kvällens match hade på förhand målats upp som en kamp mellan två lag som förväntas slåss med jättarna Falun och Storvreta kommande säsong. Nu var det ju bara en träningsmatch men som matchen artade sig så ser det ut som Mullsjö ligger bäst till att ta upp kampen just nu.

Mullsjö gick ifrån till 3-1 efter en period sedan Linköping bjudit på lite för mycket utrymme. Linköpingsmålet i första perioden gjordes av Viktor Palm.

I mittperioden stabiliserade Linköping sitt spel men målen uteblev från båda lagen. I tredje perioden var det Mullsjö som återigen kom ut starkast och kunde punktera matchen med tre raka mål. 6-1 på resultattavlan och det var självklart inte något Linköping var nöjda med. Time-out men mer än ett (snyggt) tröstmål av Oskar Seth blev det inte.

Glädjande i matchen var att Oskar Hovlund nu var tillbaka och spelade alla 60 minuter.

Nu får Linköping slicka såren och analysera läget först och främst till nästa lördag när Falun kommer till Sporthallen. Men framförallt gäller det att fokusera på SSL-premiären mot just Mullsjö i Nyhemshallen om ett par veckor.