Marre och Palmén säkrade två poäng mot Höllviken borta

23 januari 2021 17:38

Martin Karlsson gjorde fem mål och Simon Palmén sju poäng när Linköping fixade två poäng borta mot Höllviken. Utan denna duo hade Linköping kammat noll i matchen som var rejält svängig. Efter en riktigt tung start på matchen vände Linköping och tre poäng var inom räckhåll i tredje perioden (ledning 8-5) men laget tappade till oavgjort innan man sedan övertidsvann med 8-9 (3-1, 2-3, 3-4, 0-1).

Linköpings andrafemma med backarna Oskar Hovlund, Filip Samuelsson samt trion Martin Karlsson, Simon Palmén och Oskar Seth offensivt var osannolikt bra denna bortamatch och låg bakom alla Linköpings nio mål. Hade coachduon Gillek/Laakso kunnat hade nog denna formation fått spela non stop.

-Vi nöp två pinnar och får bygga vidare på detta även om vi får slänga även denna match i papperskorgen,sa matchvinnaren Martin Karlsson med syfte på senaste matchen mot JIK i Sportexpressens sändning.

Tung tung start på matchen

Mardrömsstart är ett slitet ord men Linköpings inledning i Halörhallen var onekligen blytung. Höllviken satte 1-0 efter 23 sekunder (!) och när 50 sekunder gått utökade hemmalaget till 2-0 på friläge sedan Linköping tappat boll på väg framåt. Målvakten Simon Bergström fick en tung start men han fick också hoppa in i princip ouppvärmd sedan tilltänkte målvakten Andreas Blom kastat in handduken precis innan matchstart. Linköping försökte därefter få upp tempot men det dröjde en bra bit in i perioden innan Martin Karlsson krigade in 2-1 på en retur i powerplay. Tyvärr lyckades inte Linköping bygga vidare på målet utan Höllviken tilläts istället enkelt göra 3-1 på frislag i slutet av perioden.

Bra början och slut på andra

Början och slutet av mittperioden var vass av Linköping men tyvärr höll inte mittdelen samma klass. Filip Samuelsson drev upp bollen och gjorde 3-2 redan efter 47 sekunder av perioden och därmed var jakten i gång. Men istället för en kvittering (vilket var nära ett par gånger) så kunde Höllviken återigen ta över matchbilden och inom tre minuter i mitten av perioden gjorde man både 4-2 och 5-2 och huvudena hängde rejält i Linköping i detta skede av matchen. Men som tur är har Linköping en riktigt vass andraformation som gav matchen liv. Simon Palmén pricksköt in 5-3 med tre minuter kvar och samme Palmén hittade med en snygg pass fram till Marre Karlsson som satte sitt andra mål för dagen endast minuten senare. 5-4 inför tredje och matchen var trots allt öppen.

Först 5-8 som sedan tappades till 8-8…

Tredje perioden är oerhört svårförklarlig. Martin Karlsson kvitterade till 5-5 redan efter 54 sekunder och därefter gjorde Linköping 5-6, 5-7 och 5-8 mot ett helt vilset hemmalag och där och då hade nog alla kritat in tre solklara poäng för Linköping mot bottenlaget. Men Linköping föll i dvala och Höllviken tilläts komma in i matchen efter en time-out. 5-8 blev 8-8 mot ett paralyserat Linköping.

-Det är klart att Jönköpingsmatchen sitter i bakhuvudet och allt handlar om självförtroende, sa femmålsskytten Martin Karlsson i Sportexpressens sändning efter matchen.

Marre och Palmén stängde matchen snabbt

Men i förlängning är Linköping mycket starka och självklart var det Martin Karlsson som avgjorde redan efter 57 sekunders spel och framspelningen kom ju från Palmén - vem annars...