29 Mar 1 match

Linköping vidare i Cupen!

10 september 2023 20:42

Linköping hade inga som helt problem att ta sig vidare till omgång 3 i Svenska Cupen. Dagens returmatch mot Nykvarns division 1 lag i Sporthallen slutade med vinst 11-0 (2-0, 6-0, 3-0) och därmed blev det 2-0 i matcher till Linköping.

Nykvarns unga gäng stod emot Linköping under de första tio minuterna i dagens match. Men när Linköping väl fick hål på sörmlänningarna var det inget snack och det blev tydligt att två divisioner skiljer lagen åt. 2-0 efter första perioden blev 8-0 (!) när åtta minuter spelats av mittperioden och matchen var givetvis avgjord där och då. Resterande del av matchen spelades mest av i väntan på slutsignalen.

David Henningsson i hemmamålet fick hålla nollan samtidigt som Linköping spred ut målskyttet på nio olika spelare. Poängbäst blev Matej Jendrisak med ett mål och tre assist medan David Carrington och Martin Karlsson fixade tre poäng var

I tredje omgången av Svenska Cupen lär det dock bli tuffare då Kalmarsund står för motståndet. Nästa omgång av cupen spelas i mitten av oktober.

SSL-premiären är borta mot AIK på fredag kväll, så nu lägger Linköping all fokus där!