Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Johan Astbrant klar för tre nya år i Linköping Innebandy

8 augusti 2018 10:13
SSL HERR

Johan Astbrant har tagit Linköpings innebandyherrar från att vara ett lag som slagits om de sista slutspelsplatserna till att bli en maktfaktor och tillhöra den absoluta Sverigeeliten. Nu har klubben skrivit nytt långtidskontrakt (till 2021) med tränaren som ser sin resa i klubben som bara påbörjad.


-Vi i Linköping Innebandy är väldigt nöjda och glada att Johan nu blir kvar som tränare för våra herrar. Vårt enda mål var att få ha Johan kvar och jag ser honom som den överlägset bäste tränaren som finns att tillgå och han är en person som kan ta oss mot nya framgångar, säger klubbens Team manager Johan Fredriksson om det nyskrivna treårskontraktet.

-Det ska bli kul som fasen att nu få förlänga denna resa tillsammans med spelarna och klubben samtidigt som de finns en mängd frågor och funderingar som just nu snurrar i skallen rörande vad jag vill åstadkomma, säger Astbrant om att han nu stannar i klubben.

Den 35-årige Vimmerbysonen tog över som ung och oprövad tränare 2014 efter ett antal framgångsrika år som poängproducerande back i klubben. ”Astas” meriter som tränare med dubbla SM-finaler (2015 och 2016) och semifinal förra säsongen och kvartsfinal 2017 är det få tränare i Sverige som kan matcha.

-Backar man bandet så har vi tre medaljer de senaste fyra säsongerna något bara Storvreta och Falun kan svara upp mot. När jag antog utmaningen som tränare var Linköping ett lag som hade ambitionen att ta sig till slutspel och nu fyra år senare så har vi skapat helt andra förväntningar där det till och med pratas om guldchanser.

-Jag känner mig absolut inte klar utan jag vill att Linköping Innebandy ska vara en klubb som berör och som man pratar om i Innebandy Sverige. Jag har massor av saker och idéer som jag som tränare vill genomföra tillsammans med alla våra fantastiska ideella krafter i föreningen. De gör ett stort jobb och jag vill kunna ge något tillbaka i min ledarroll.

Vad vill du utveckla i din roll som ledare och tränare?

-Jag jobbar redan hårt med mig själv som person och målet är att utveckla min ledarroll ytterligare där den stora utmaningen är att få alla individer att dra åt samma håll och då sätta mig in i hur olika personer tänker och agerar.

Hur ser du då på årets trupp och era möjligheter att nå långt?

-Först vill jag lyfta fram klubbens satsning och att sportchef Johan Fredriksson otroligt nog lyckats landa alla de spelare vi ville få in till denna säsong, som Max Wahlgren, Simon Palmén och Ondrej Nemecek. Vi har ju tappat tre landslagsspelare på två säsonger och med dessa spelare kvar i klubben hade vi varit guldkandidater, men samtidigt visar vi nu att vi står oss starka trots tappen. Samtidigt fortsätter vi att hela tiden utveckla unga spelare som når landslag så vi gör något väldigt bra i föreningen. Självklart är Storvreta och Falun favoriter men lyckas vi komma topp-4 i serien så tror jag vi kan utmana i vår.

Linköping Innebandy är glada att Johan nu blir klubben trogen och önskar stort lycka till de kommande tre åren.

  • Fakta: Johan Astbrant
  • Ålder: 35
  • SSL meriter som tränare i Linköping: Dubbla SM-finaler (2015 och 2016), SM brons 2018 och utsedd till årets tränare 2015.
  • Klubbar som spelare: Vimmerby (moderklubb) FC Helsingborg (SSL) och Linköping IBK (totalt 122 SSL-matcher och 86 poäng)