Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Ny fest väntar - Inför kvartsfinal 6 hemma ikväll kl 19:00

29 mars 2023 08:47

Ni kan väl storyn? Linköping vann borta mot Storvreta i senaste kvartsfinalen efter en straffuppgörelse av sällan skådat slag och därmed reducerades matchserien till 2-3. Men nu måste det ju bli ny Linköpingsvinst i kvällens hemmamatch om det ska bli en klassisk ”Game 7” i Uppsala på fredag.


Men en sak i taget. Senast lagen möttes i Linköpings Sporthall var det dukat till fest med fulla läktare men Storvreta var ofina nog att vinna matchen, så Linköping lär inte ta ut något i förskott i kväll. Att publiken nu får bevittna ytterligare en kvartsfinal hemma i Sporthallen mottogs väl och i kväll hoppas vi på ny storpublik och givetvis hemmaseger!

-Det är helt underbart att ha publiken och klacken i ryggen i Sporthallen. Så nu är det upp till oss att leverera så folk vill komma tillbaka i en eventuell semifinal och det visar också att det finns ett väldigt stort innebandyintresse i Linköping som stad, sa Linköpingstränaren David Gillek om publiktillströmningen.

Läget i laget Linköping:

-Samma spelare som senast är tillgängliga och det är ju bara Jesper Alm och Jonathan Hallin som fortfarande inte kan gå för fullt, säger David Gillek om läget i truppen.

Linköpingsbackarna fortsätter att briljera och få SSL-lag matchar denna backuppsättning. Filip Samuelsson är lysande match efter match och Oskar Hovlund visar hela tiden vägen med sin attityd. Båda bör ligga väldigt nära en svensk landslagsplats. Men även Emil Lögdberg och Josef Rypar är oerhört trygga med boll vilket gör att Storvreta får det oerhört jobbigt när de sätter press. I senaste matchen klev dessutom Erik Oweling fram som en backjoker och med sitt fysiska spel och offensivlust fick han ofta motståndet ur balans.

Läget i motståndarlaget:

Utan att veta status på skadade stjärnduon Albin Sjögren och Mattias Samuelsson så är båda givetvis extremt saknade och kan de tänkas komma tillbaka nu när allt ställs på sin spets? I senaste matchen visade coach Kohonen karaktär när han bänkade några av sina toppspelare för att på så vis ”väcka” sitt lag. Med facit i hand så lyckades det så till vida att Vreta gick från 0-5 till 6-6 innan slutsignalen gick.

Spaningar:

Linköpingspubliken!!! – Som vår kära publik har svarat upp när det blev slutspel. Målet i kväll blir ju att återigen kliva upp på tronen för bästa publiksiffra i slutspelet (även om Linköping redan har bäst publiksnitt i slutspelet).

The Black Shield!!! -– Killarna i klacken är ovärderliga och senast i IFU Arena var de definitivt som en extraspelare för Linköping

Klapp klapp!!! – Linköping gick ifrån till 5-0 senast i IFU Arena och några av målen var ruskigt snygga och föregicks av ett klassiskt klapp, klapp-spel. Vill vi se igen!

Zorro – Part 2?!? – Skulle en fotbollspelare hellre skjuta en straff från 9 meter i stället för från 11 meter? Nu när alla förstår att Linköping kommer Zorra om det blir straffar så går ”Zorrogate” in en ny fas. Pixbo sällade sig till ”the dark side” igår när de gick till semi. Storvreta har definitivt valt ringhörna. Beträffande de två övriga semifinalklara lagen (Falun och Växjö) så vill de nog inte riskera att hamna i onåd bland prominenta twittrare.

Gillek tillbaka!!! – Efter två matchers avstängning får nu Linköpings coach kliva in i båset igen. Assisterande coacherna Totte Johansson och Martin Laakso har tillsammans med spelarna hållit fanan högt i Gilleks frånvaro!

Kvartsfinal 6 - Linköping vs Storvreta i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall

Matchvärd i kvällens match är Profilpartner