Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Sirius borta 16:30 idag

11 november 2017 15:40
SSL HERR

Efter landslagsuppehållet åker idag Linköpings herrar till Uppsala och IFU Arena för möte med Sirius kl 16:30


Linköping som nu återigen leds av Johan Astbrant har en säsongsinledning som inneburit högst ojämna insatser. Några riktigt säkra trepoängare (JIK & AIK), ett par tunga skalper (vinsterna mot Mullsjö och Pixbo) men samtidigt har laget kammat noll poäng mot Höllviken och Thorengruppen, där det borde blivit några poäng. Mycket mål framåt och ett par riktigt produktiva spelare i Fritzell, Jendrisak och Lanver är positiva inslag.

Nu blir det matchtätt (sju matcher på tre veckor). Linköping har ynka tre poäng upp till en tredjeplats i serien men samtidigt bara fem poäng ned till TTG på nedflyttningsplats så en spännande period väntar.

Sirius är ett lag som Linköping genom åren trivts bra mot och förra säsongen vann Linköping säkert både hemma (6-3) och borta (2-6) mot Sirius i grundserien.

Läget i laget (Linköping):

Jesper Alm är den enda som saknas när Linköping idag åker till Uppsala.

Motståndarkollen Sirius:

Sirius som just nu ligger 12:a I tabellen har inte haft marginalerna med sig. Trots att Uppsalalaget oftast varit med i matcherna har det bara blivit en enda trepoängare efter åtta omgångar (mot Thorengruppen hemma). Innan uppehållet tog dock Sirius två starka poäng när man på bortaplan övertidsvann mot Helsingborg.

Samtidigt som Sirius är hela SSL:s bästa lag i powerplay (57% av PP resulterar i mål) så har laget släppt in näst flest mål i hela ligan (52 stycken). Så det finns onekligen styrkor och svagheter hos det blåsvarta laget så här långt.

Tittar man i Superligans poängliga så ser man att nyförvärvet från AIK - Jocke Olsson ligger tvåa med hela 18 poäng på åtta matcher. Giftiga är även kvicke Peter Berlin och Johan Eriksson med 14 pinnar var. Övriga spelare man kan ha koll på är backen Carl Kostov-Bredberg som fanns med i senaste landslagstruppen och 16-årige (född 2001) Filip Eriksson som spås en stark framtid.

Matchen kan ni följa på SSL play (SSLplay.se)