Förlust mot Storvreta trots drömöppning

13 februari 2021 18:29

Linköping fick en drömstart på bortamatchen mot Storvreta med två snabba mål men när slutsignalen gick hade hemmalaget hämtat ikapp och gått förbi till seger 8-5 (3-3, 3-1, 2-1). Martin Karlsson fortsätter att vara Linköpings mest framträdande spelare och i dagens match blev det två nya Marre-mål.

Linköping gjorde en klart godkänd bortamatch mot serieledarna Storvreta. Men skall det räcka till poäng mot topplagen så måste en del slarv slipas bort samt ett klart mer effektivt powerplayspel krävs.

-Det var väl ganska hyfsat ändå men det blir några billiga mål bakåt. Sen var vi nära men det räckte inte idag, sa Martin Karlsson i Sportexpressens sändning efter matchen.

Kanonöppning på matchen

Linköping öppnade matchen glimrande. Martin Karlsson gjorde 0-1 efter 42 sekunder och minuten senare utökade Oskar Hagberg till 0-2 och gästande Linköping fick precis den öppning man önskat mot ett segstartat Storvreta. Hemmalaget åt sig dock tillbaka till 2-2 innan Martin Karlsson på nytt gjorde mål (2-3 till Linköping. Men perioden slutade lika sedan Vreta kvitterat med tre minuter kvar.

Forslunds första mål för säsongen

Linköping tog ledningen på nytt i andra perioden sedan Felix Forslund snyggt fullföljt ett anfall och satt dit 3-4 (säsongens första mål av Felix) Men andra halvan av mittperioden blev inte vad Linköping tänkt sig. Först ett resultatlöst powerplayspel innan Vreta först kvitterade och Sedna gick upp i ledningen med 5-4. Inte nog med det för innan perioden var över gjorde Storvreta 6-4 i numerärt underläge.

-Powerplay spelet blev helt avgörande i dag och det är tungt när vi dessutom släpper in mål med en man mer, fortsatte Marre om Linlköpings 5 mot 4 spel.

Klar poängchans i tredje

Linköping gjorde som sagt en bra match och ägde minst lika mycket av spelet. Därför gav Oskar Seths 6-5 efter sju minuter i tredje hopp om poäng. Linköping hade flera chanser att kvittera men den riktiga pressen uteblev. I stället var det Storvreta som gjorde 7-5 med två minuter kvar och då kom Linköpings time-out. Men det blev inga fler Linköpingsmål men väl ett för Storvreta fram till slutresultatet 8-5.