Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Sirius borta i dag kl 15:00

2 oktober 2021 08:51

Precis som i premiären för två veckor sedan springer Linköping i eftermiddag in i IFU Arena. Tredje omgången av SSL innebär nämligen möte med Sirius för ett Linköping som kommer från en imponerande vinst mot Jönköping senast.


Linköping gjorde processen kort med JIK hemma senast (vinst 10-3) samtidigt som förlusten mot nederlagstippade Hagunda i premiären ställde vissa frågor. Så dagens match mot Sirius kanske ger oss en fingervisning var Linköping befinner sig formmässigt denna säsongsupptakt.

-Jag känner mig relativt trygg med JIK matchen och med att vi har bra träningar i ryggen. Men matchen i dag kommer visa om vi har hittat stabilitet med jämna prestationer, säger Linköpingstränaren David Gillek.

Läget i laget:

Alla är tillgängliga för spel, enligt Gillek. Mot Jönköping senast fanns centerlegendaren Matej Jendrisak med på bänken men hoppade aldrig in. Blir det spel nu? På målvaktssidan har Linköping angenäma beslut att fatta. Andreas Blom som normalt är målvaktsetta utmanas av Leo Torell Hagström som bommade igen mot JIK senast och hade då 85% i räddningsprocent. Vem står idag?

Motståndarkollen Sirius:

Sirius har börjat helt OK i årets serie. Efter en viktig vinst hemma mot DIF i premiären så blev det uddamålsförlust borta mot Pixbo i omgång 2. Sirius under ledning av superrutinerade Stefan Forsman är ett lag som tappat mycket rutin på spelarsidan men samtidigt fyllt på med Fredrik Edholm (Dalen) och Patrik Rokka (Falun). Även Schweiziska landslagsduon Luca Graf och Claudio Mutter stärker detta annars unga lag.

Hot topics inför dagens match!

Offensiven! - Bara Falun (20 mål) har gjort fler mål än Linköpings 17 mål på två matcher och tränare David Gillek har pratat mycket om att offensiven måste bli starkare om laget ska lyckas. Dessutom är det hela 11 (!) olika målskyttar under de två första omgångarna vilket är en imponerande bredd.

-Vi är offensivt lagda då vi alltid vill attackera motståndarnas mål när vi har bollen men defensiven ska aldrig bli lidande p.g.a. det. För mig är en stark defensiv kombinerat med en attackerande offensiv sättet jag vill se vårt lag spela innebandy. En bra defensiv ger oss en bra offensiv, kommenterar Gillek det fina målsnittet så här långt.

Revansch i IFU?– Linköping förlorade oväntat premiären mot nykomlingen Hagunda i just IFU Arena. Gissningsvis vill alla Linköpingsspelare få en lite muntrare bussresa hem från Uppsala denna lördagskväll!

Sirius som önskemotstånd! – Om JIK tidigare varit ett litet spöke för Linköping så har Sirius tvärtom varit ett lag Linköping trivts bra mot under SSL-åren. När lagen möttes på försäsongen vann Linköping dessutom med 5-4 efter två sena mål av William Almlöf och Emil Lögdberg.

Sirius vs Linköping i IFU Arena i dag kl 15:00.

Ni ser matchen på Corren.se eller via Sportexpressens sändning