Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Slutspelsracet - Åtta matcher på en månad

9 februari 2021 11:40

Linköping är just nu inne i en tuff träningsperiod då Superligan har gjort ett landslagsuppehåll. Men när laget möter Storvreta borta på lördag är det startskottet på en högintensiv månad med åtta intressanta matcher på en månad där slutspelsplatserna är i potten. Här är förutsättningarna.


Linköping ligger just nu placerade på en sjätteplats i den något haltande SSL-tabellen och under den närmaste månaden kommer det att avgöras var laget hamnar i tabellen. Slutspelet drar i gång 18 mars och SM-finalen spelas 24 april i Gävle (nya spelplatsen för finalen presenterades idag).

Det återstående spelschemat innebär tre hemmamatcher och fem bortamatcher där man på lördag inleder med tuffast tänkbara match då man möter Storvreta borta. Dessutom möter man lag som slåss om slutspelsplatserna i hela sju av de kvarvarande åtta matcherna och i den åttonde väntar Fagerhult Habo som slåss för sin SSL existens. Så några enkla poäng går inte att räkna in. Men det Linköping har i bagaget är att man denna säsong redan vunnit över sex av de åtta lag man har kvar att möta. Så Linköping är ett lag som gillar att möta starkt motstånd.

Linköping har tio poäng ned till Pixbo och Jönköping nedanför slutspelsstrecket samtidigt som det endast är två poäng upp till Dalen på den eftertraktade fjärdeplatsen (som ju ger hemmaplansfördel i kvartsfinalerna) så utgångsläget inför slutklämmen mot slutspel ser fördelaktigt ut för Linköping.

Linköping möter som sagt serieledande Storvreta borta på lördag kl 15:00. Det som sticker ut lite där är att matchen inte spelas i IFU Arena (som belagts med spelförbud p.g.a. rasrisk) utan i stället drabbar lagen samman någon mil norr om Uppsala i Storvreta IBK Sporthall. Vad detta betyder för de båda lagen återstår att se.

Linköping har annars ett tufft bortaschema kvar. Förutom Vreta möter man dessutom topplagen Falun och Kalmarsund på bortaplan. Men även erkänt hemmastarka Växjö och ett slutspelsjagande Pixbo ska man ta sig an i bortahallar.

Hemmamatcher är alltid lite mysigare men även här lär Linköping få slita hårt. Först ut är det ett formtoppat Dalen den 17/2 och senare är det Fagerhult Habo och till sist Helsingborg (sista grundspelsmatchen) som kommer till Sporthallen.

Så nu är det bara att bänka sig i TV sofforna för att följa denna högdramatiska månad där vi självklart hoppas på ett Linköping som går in till ett slutspel i storform!

Här är Linköpings återstående matcher i grundserien:

  • 13 feb Storvreta (b)
  • 17 feb Dalen (h)
  • 21 feb Växjö (b)
  • 24 feb Pixbo (b)
  • 27 feb Kalmarsund (b)
  • 3 mar Fagerhult Habo (h)
  • 6 mar Falun (b)
  • 13 mar Helsingborg (h)