Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Falun hemma i kväll kl 18:00

23 oktober 2021 07:00

I kväll väntar tuffast tänkbara utmaning för Linköping då svenska mästarna Falun kommer till Sporthallen. Publikrestriktionerna är hävda och i kväll håller vi tummarna att hemmapubliken hittar tillbaka till denna spännande match!


-Det ska framförallt bli kul! Och sedan hoppas jag att det blir lite folk på läktaren också. Ett lag som Falun brukar ju dra en del kids som har chans att få se många förebilder på en gång och sedan är det dessutom lördagsmatch vilket brukar ge lite mer fart på publiken, sa Linköpings landslagsman Oskar Hovlund tidigare i veckan om matchen.

Linköping som öppnat med två vinster och två förluster denna säsong bär definitivt inte på något favoritskap i kväll. Under förra helgens landslagsturnering som spelades i Tjeckien hade mästarlaget Falun inte mindre än nio (!) spelare med i det svenska landslaget. Linköping hade samtidigt tre spelare i väg (Oskar Hovlund i Sverige, Josef Rypar i Tjeckien samt Nicola Bischofberger i Schweiz).

Läget i laget:

Samma truppläge som innan uppehållet. Målvakten Andreas Blom saknas fortsatt vilket betyder att Leo Torell Hagström och David Henningsson bildar målvaktspar.

Motståndarkollen Falun:

Sällan har ett lag varit så favorittippat som Falun denna säsong. För samtidigt som främsta antagonisten Storvreta tappat en aning i slagstyrka så har Falun fått behålla hela truppen och samtidigt stärkt upp med landslagsspelare som Emil Nilsen från JIK och Linus Holmgren från Dalen. Många trodde nog att Galante & co skulle kunna gå obesegrade genom grundserien men Växjö visade innan landslagsuppehållet att Falun med nye coachen Nicklas Hedstål inte är oslagbara. Vipers vann med 7-6. Så visst går det!

-Falun har ju ändrat lite inför denna säsong och kör man mot man med en formation bland annat. Men helt klart har Falun den bästa truppen på pappret och vi är inställda att få jobba mycket med vår defensiv i matchen. Men jag är hoppfull och tror absolut att vi kan störa dem och också vinna matchen. Vi brukar trivas både mot Storvreta och Falun på hemmaplan och kunna sno poäng av dem, säger Hovlund om motståndarna.

Hot topics inför dagens match!

Ny målfest? - Linköpings matcher har varit riktiga målexplosioner så här långt. Samtidigt som bara Falun och TTG gjort fler än Linköpings 29 mål så är det bara bottengängen DIF och Hagunda som släppt in fler än Linköpings 28 mål.

Olle vs Galante!– Linköpings Olle Abrahamsson har gjort fina sju mål på fyra matcher och parkerar på andra plats i skytteligan tillsammans med en viss Alexander Galante Carlström! Vem gör flest mål av dem ikväll?

Publikfest!?! – Många SSL-lag har av förklarliga skäl haft svårt att få tillbaka publiken efter pandemin. Linköping gör i kväll ett rejält försök att locka folk till hallen och förhoppningsvis hjälper detta också hemmalaget till seger.   Linköping vs Falun i kväll i Linköpings Sporthall kl 18:00.

Kvällens matchvärd är Scandic!