03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Säsongen över efter övertidsförlust i match 5

27 mars 2022 22:14

Linköpings säsong är över efter dagens övertidsförlust med 4-5 (1-0, 2-1, 1-3, 0-1) mot Storvreta inför 1223 åskådare i Sporthallen. Linköping gjorde en bra hemmamatch men Storvretas individuella skicklighet avgjorde matchen och därmed hela matchserien.

Linköping var i ledning både efter första perioden (1-0) och andra perioden (3-1). Men Storvreta växlade upp i tredje och kom ikapp till 4-4. I den efterföljande förlängningen avgjorde Storvreta sex minuter in och kvartsfinalserien slutar 1-4 och säsongen är slut för Linköping.

Bra match av Linköping

Linköping gjorde en stark femte kvartsfinal i Sporthallen inför över 1200 åskådare. Jämfört med de tidigare kvartsfinalerna (match 1 och 3) på hemmaplan så var Linköping betydligt mer beslutsamma möjligen tack vare vinsten i IFU i match 4.

Storvretapress i tredje

Linköping hade också satt sig i förarsätet inför sista perioden (med en 3-1 ledning) och en ny vinst var inom räckhåll. Det var dock tydligt i inledningen av tredje perioden att Storvreta absolut inte tänkte sälja sig billigt och pressen mot Linköping skruvades upp framförallt av Vretas förstafemma. Reduderingen kom till 2-3 men Matej Jendrisaks 2-4 mål gav visst andrum.

Chansen fanns även i förlängningen

Men Storvreta fortsatte lägga bollar mot en storspelande Leo Torell Hagström i hemmamålet och att det blev både 3-4 och 4-4 kändes inte ologiskt. Därefter gled perioden ut till en ny förlängning. I förlängningen hade också Linköping sina möjligheter att avgöra men det blev ändå Storvreta som satte 5-4 målet sex minuter in på övertidsspelet. 4-1 i matcher till Storvreta och Linköpings säsong är därmed över och siktet ställs in på säsongen 22/23.