Tisdag
10 Aug 1 match
Lördag
14 Aug 1 match
Söndag
15 Aug 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match

Gilleks Linköping mot ett formtoppat Växjö

9 december 2020 09:10

I kväll tar åttondeplacerade Linköping emot sjundeplacerade och formtoppade Växjö i Sporthallen i en uppskjuten match. Matchen blir extra viktig vad det gäller form och tabellplaceringar då Växjö är på väg upp i tabellen medan Linköping tappat lite fart på slutet och nu känner flåset underifrån.


För Linköpings del gäller det att skaka av sig en mindre bra match mot JIK senast och ladda om för nästa smålandslag. Detta blir också David Gillek första match som ensam huvudansvarig tränare sedan Johan Astbrant i förra veckan valde att avsluta sitt kontrakt i förtid. Vid sin sida som assisterande coach har nu Gillek nygamle Martin Laakso.

-Vi jämför inget med de senaste matcherna utan nu blickar vi bara framåt. I kväll vill jag se ett stabilt och passionerat försvarsspel och ett anfallsspel där vi håller oss inom ramarna till vad vi kommit överens om, säger coach David Gillek inför kvällens match mot Växjö.

Läget i laget:

Alla Linköpingsspelare är tillgängliga för spel säger David Gillek.

Poängkollen Linköping:

Matej Jendrisak och Simon Palmén är poängbäst i Linköping med 16 poäng var. Matej är dessutom lagets bäste målskytt (12 mål) och har flest utvisningsminuter (dock ynka 6 minuter). Flest assist har landslagsbacken Oskar Hovlund producerat (9 assist).

Bortakollen Växjö:

Växjö är bortsett från serieledande Kalmarsund det formstarkaste laget just nu i SSL och har fyra raka vinster. Inför säsongen sattes en del frågetecken för laget som då tappat flera av de rutinerade spelarna. Men de yngre spelarna samt nyförvärven har levererat. Samtidigt har rutin via bl.a. Ludwig Perssons (poängbäst i laget) återkomst samt senast schweizimporterade André Andersson och Manuel Maurer gett laget ett rejält lyft. Noterbart är att Växjö får trycka in hela sju SSL matcher i december månad då man hade Covid smitta i laget tidigare under säsongen och tvingades att skjuta upp matcher.

Inbördes möten:

Lagen har stött på varandra en hel del under SSL-åren och just nu är det fördel Linköping med 12-10 i antalet vunna SSL matcher.

Kvällens matchvärd är: Quality Hotel Ekoxen by Nordic Choice Hotels.

Linköping vs Växjö i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall. Matchen ser ni på Corren.se eller Sportexpressen.se