Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Ludwig Bäckman Forkner kliver upp till SSL truppen

20 maj 2021 08:08

Ludwig Bäckman Forkner född 2002 är en av klubbens stortalanger som nu tar en plats i Linköpings SSL-trupp. Ludde med Linköping Innebandy som moderklubb gjorde under förra säsongen en lyckad utflykt till allsvenskan och Onyx och nästa steg blir därmed att slåss om en tröja i Superligan inför kommande säsong.


Bäckman Forkner har representerat Linköping IBK sen han började lira innebandy 2008. Han var en viktig del i 02-laget som bärgade Östergötlands guld i SDF-SM för ett par år sedan. Förra säsongen lämnade han för första gången moderklubben för att prova vingarna i allsvenska Onyx. Utflykten blev framgångsrik med 21 poäng på 15 allsvenska matcher och nu vill Linköping se Ludde i ett större sammanhang.

-Ludwig är en talangfull tvåvägscenter från egna leden som nu är redo att ta klivet upp till A-truppen och SSL spel. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under säsongen och vi ser Ludde som en viktig spelare i vår långsiktiga satsning, säger David Gillek om att talangen nu kliver upp till Superligalaget

Grattis, gissar att du är taggad för att slåss om en plats i Linköpings Superligalag nu!

-Tack så mycket! Målet är självklart att ta en plats men först och främst ska jag kriga på nu på försäsongen så får man se var man står och sen får jag ta det därifrån.

Nu är du en av alla Linköpingstalanger som tagit dig till Superligan. Hur ser du på vägen till SSL truppen för din del?

-Jag började spela innebandy i klubben och har spelat där hela livet och det har varit roligt och lärorikt genom åren, speciellt under junioråren. Senaste säsongerna har jag spelat med FBC i division 1 så nu är det kul och utmanande att få kliva hela vägen upp till A-laget.

Förra säsongen spelade du en period för Onyx i allsvenskan – hur var det att representera en annan klubb och spela på allsvensk nivå?

-Det var en möjlighet som dök upp att få spela matcher på en högre nivå och jag tycker det gick bra. Det var roligt och lärorikt och bra för min utveckling att få spela med Onyx under denna period även om pendlandet blev rätt jobbigt efter ett tag.

Du har ju de senaste säsongerna tränat en del med SSL-laget – vad blir skillnaden nu när du är en del av laget och truppen?

-Det är klart att det blir ett helt annat fokus både från min och tränarnas sida när man är med i laget och inte bara inlånad på träningar, så det är skillnad. Så nu känns det bara bra att vara med och slåss om en plats.

Tuff konkurrens är det såklart – men vad vill du bidra med till Linköping inför kommande säsong?

-Ja, det är tufft med många duktiga spelare att konkurrera med speciellt på centersidan. Men jag är ung och sugen att ta klivet upp vilket jag ser som en styrka och det är framförallt mitt offensiva spel hoppas jag kunna bidra med till laget.

Ludwig Bäckman Forkner

  • Född: 2002
  • Position: Center
  • Meriter: Guld i SDF-SM med Östergötland
  • Moderklubb: Linköping Innebandy