03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Linköping upp på slutspelsplats efter bortavinst mot JIK

26 januari 2020 18:14

Linköping är i storform. Laget tog i kväll sin fjärde raka vinst och segern med 2-4 (1-1, 0-1, 1-2) borta mot Jönköping tar Linköping upp på en slutspelsplats när uppehåll för VM kval väntar.

Kvällens bortamatch mot Jönköping blev verkligen ingen höjdare för publiken. JIK drog ned tempot rejält och faktum är att det bara var de fem sista minuterna som överhuvudtaget innebar lite intensitet. Men oavsett det så var självklart det viktiga att Linköping tog alla tre poängen då man haft riktigt svårt mot Jönköping tidigare denna säsong.

Lågt tempo i första

Första perioden gick inte till innebandyhistorien. JIK drog ned på tempot så mycket det bara gick samtidigt som Linköping hade svårt att hitta några öppningar mot JIK:s låga 2-2-1 försvar. Matej Jendrisak gjorde ändå matchens första mål efter åtta minuter när han styrde in Martin Karlssons instick. JIK kvitterade med ett skott från vänsterkanten. 1-1 efter 20 minuter.

Sent ledningsmål i mittperioden

Inte heller andra perioden bjöd på någon innebandypropaganda. JIK fick straff sedan Laakso fällt en fri Hessmer men Linköpingsmålvakten revanscherade sig direkt när han tog Weidmans straff. Perioden såg ut att bli mållös men i sista minuten fick Linköping för första gången till en omställning. Simon Palmén var iskall i avslutet under JIK:s målvakt. Linköpingsledning 1-2 efter två spelade perioder.

Marre Karlsson avgjorde

Tredje perioden var inte helt olik de två första. Nu var det JIK som lyckades med en omställning (Hessmer) när man efter sex miniuter gjorde 2-2. Efter målet kändes det lite tröstlöst för Linköping som hade rejält svårt att skapa klara målchanser. Men då fann Martin Karlsson en lucka mitt i perioden. 2-3 stod sig sedan länge och nu var det JIK som tvingades flytta upp positionerna vilket öppnade upp matchen. JIK hade också några rikigt vassa chanser att kvittera innan Marre Karlsson (igen) kunde sätta 2-4 när JIK testade med att plocka sin målvakt (han hann nästan in...). Slutet blev inte högdramatiskt trots en utvisning på Oskar Hovlund. Linköping hade bra koll på läget och kunde välförtjänt vinna.

Slutspelsplats och uppehåll

Segern tog Linköping upp på en åttondeplats och "tyvärr" för Linköpings del väntar nu ett VM-kval uppehåll. Nästa SSL match är först 8 februari mot Dalen hemma i Sporthallen.