03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Urladdning av Linköping när 0-3 blev 9-3 mot Pixbo

19 februari 2022 22:03

Linköping följde upp veckans bortasegern mot Kalmarsund med att i kväll krossa Pixbo hemma med 9-3 (1-3, 2-0, 6-0), I de två sista perioderna var det utklassning (8-0) och därmed har Linköping också kopplat ett rejält grepp om en slutspelsplats igen.

Första perioden hade Mullsjövibbar

Linköping föll tillbaka i gamla hemmaplanssynder i första perioden mot Pixbo. Mölnlyckelaget kunde gå i från till klara 0-3 trots att perioden var ganska jämn spelmässigt. Linköpings avslut var inte tillräckligt bra och kom från för långt håll medan bortalaget kom nära och förvaltade målchanserna. Men den sena reduceringen av Emil Lögdberg till 1-3 sedan han på egen hand drivit upp på vänsterkanten var viktig inför fortsättningen.

Olle och Teo lyfte Libk i andra

I mittperioden fick dock Linköping klart mycket bättre koll på Pixbos omställningar samtidigt som hemmamålvakten Leo Torell Hagström storspelade. Olle Abrahamsson gjorde både 2-3 och 3-3 målet i perioden som gick klart i Linköpings favör.

Pulveriserat Pixbo i tredje

Om Linköping höjde sig i mittperioden så var det ingenting mot den tredje då laget spelade ut fullständigt och 6-0 i slutperioden var inte alls orättvist. Simon Palmén gjorde tre av målen och Olle Abrahamsson ville inte vara sämre då även han satte sitt tredje mål i matchen. Backen Filip Samuelsson var på rejält spelhumör och levererade tre fina assist förutom stabilt backspel denna kväll. Även Matej Jendrisak och Jesper Alm var målskyttar i den målrika tredjeperioden.

-De två sista perioderna spelar vi som vi ska och när vi väl bestämmer oss så är vi mentalt och fysiskt starkare än Pixbo, kommenterade Linköpingstränaren David Gillek de sista 40 minuterna.

Klacken hjälpte till att lyfta Linköping i tabellen

Linköping hade på nytt fint stöd av hemmaklacken som imponerade och höll uppe energin från minut ett. Kvällens trepoängare tog Linköping upp på en fjärdeplats i tabellen och segern var extra viktig då Linköping nu ryckte ifrån just Pixbo utanför slutspel med hela sex poäng när fem omgångar återstår. Kommande vecka väntar dubbla bortamatcher (vilket har passat Linköping bra) mot Team Thorengruppen på tisdag samt Djurgården nästa söndag.

-Vi fortsättter att ta en match i taget och vi kan inte slå oss för bröstet än, sa David Gillek i websändningen efter matchen.