Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Emil Lögdberg inför Hagunda och ett högintressant 2022

4 januari 2022 11:13

Linköping avslutade 2021 på bästa sätt och har ett fint tabelläge nu när det nya året inleds. En av spelarna som imponerat är backen Emil Lögdberg som dessutom stod för det avgörande målet borta mot Storvreta precis innan nyår. Vi kollade läget med Emil inför 2022!


Emil Lögdberg med Linköping Innebandy som moderklubb är född 2001 och debuterade i SSL redan säsongen 19/20 och stod för en fin debutsäsong. Men förra säsongen blev det mer begränsat med speltid och många ser nu fram mot att se mer av ”Lögga” som besitter styrkor både offensivt och defensivt som en modern back bör göra.

Om vi börjar med Stovreta matchen när du var ”on fire” – en riktigt bra match där du spelade bra och stod för två mål varav ett det avgörande i förlängningen – hur var känslan efter den matchen?

-Ja det är kul att uppmärksammas och att offensiven funkade i matchen. Sen var det kanske inte min och lagets bästa match defensivt och självklart var det viktigaste att vi vann matchen.

Kan det som back vara frustrerande att få uppmärksamhet när man gör mål men inte när man gör ett klockrent defensivt arbete?

-Ja, så blir det nog nästan för alla försvarare att man märks mer när man gör assist eller mål och att man då får mer cred.

Hur ser du på din egen säsong så här långt?

-Det har varit lite upp och ned och från match till match tycker jag. Mest beror det på hur mycket jag spelat i matcherna för ju mer jag spelar desto mer kommer jag in i det. Men helt klart är denna säsong bättre än förra säsongen då det inte blev så mycket speltid.

Du är inne på din tredje säsong i Superligan men det har varit lite upp och ned med speltid som du säger – hoppas du att du har skaffat dig förtroendet att spela på ”heltid” framöver?

-Det är klart att jag hoppas få spela ännu mer framöver men samtidigt så har alla de andra backarna mer rutin än mig och då förstår jag att de får spela i de viktiga lägena. Jag är fortfarande ung och det gäller att ha tålamod och köra på så dyker mina chanser upp framöver och mitt mål är att finnas med när matcher skall avgöras även framöver.

Ni har nu en riktigt fin backuppsättning där faktiskt Oskar Hovlund efter sin skada inlett i tredje backpar. Du och Samuelsson samt Rypar och Bischofberger har gått riktigt bra under Oskars skadefrånvaro – hur tänker Gillek framöver runt backarna tror du?

-När Oskar varit skadad har det varit naturligt att jag tagit hans plats som högerback. Vi har två landslagsbackar i Oskar och Bischofberger på min position så givetvis är det svårt att peta någon av dem. Oskar är i mina ögon en given VM back med en otroligt hög lägstanivå så för mig gäller det att bara ligga i så får vi se hur vi spelar framöver.

Ni avslutade 2021 med att ta poäng i nio raka matcher och toppar tabellen tillsammans med Mullsjö – vad är det ni gjort så bra?

-Det är flera olika saker som spelat in tror jag. Dels handlar det om att vi har skön stämning i laget där alla pratar med alla. Sedan har vi fått ihop tre bra femmor med rätt kemi. Sen har vi på varje träning fått till ett tävlingsmoment som vi sedan tagit med oss till matcherna.

Nu vänder serien och det är supertight i tabellen (sex poäng skiljet de tio första lagen) – ni har sex matcher i januari månad är det redan under denna månad vi kan se vilka lag som håller slutspelsklass eller blir det tight hela vägen tror du?

-Jag tror det kommer fortsätta vara jämnt hela vägen. Den här säsongen verkar alla lag kunna slå alla varandra och för oss blir det extra viktigt att plocka trepoängare mot lagen utanför slutspel för att sätta oss i säkerhet.

Visserligen verkar ni trivas bäst mot de bästa lagen men ni inleder året med matcher mot Hagunda, Jönköping och Sirius – tre lag ni bör slå eller vad säger du om årets inledande matcher?

-Jag tycker vi ska ha jättestora chanser att vinna alla dessa tre matcher om vi når upp i den nivå vi haft nu på slutet. Spelar vi som vi bestämt inför matcherna och inte går in med någon som helst underskattning så ska vi vinna mot dessa lag.

På torsdag väntar Hagunda hemma i Sporthallen. Ni förlorade mot dem i premiären (säsongens andra nollpoängaren kom för övrigt mot Thorengruppen) – vad bör ni tänka på nu när ni möter Uppsalagänget igen för att inte riskera att hamna i samma situation?

-Ja, vi förlorade i premiären och vi tänker definitivt inte förlora hemma mot dem så det finns stor revanschlust i laget inför denna match. Det handlar framförallt om att vi ska fokusera på vårt eget spel och jobba hårt med defensiven så ska vi kunna vinna mot Hagunda.

  • Emil Lögdberg
  • Ålder: 20 (född 2001)
  • Stats SSL: 69 matcher och 20 poäng
  • Landslag: 5 st. U19-matcher och 5 poäng
  • Moderklubb: Linköping Innebandy (inne på 14:e säsongen i klubben)