Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Inför Dalen hemma i kväll kl 19:00

27 december 2021 09:19

Linköping IBK vs IBK Dalen Linköpings Sporthall kl 19:00

Linköping är med i den absoluta serietoppen och vinst i kväll mot Dalen gör att laget ligger överst i tabellen. Allt var dukat för publikfest i Sporthallen i kväll men med de nya restriktioner tillåts endast 500 åskådare.


Linköping toppade SSL tabellen efter den klara vinsten senast borta mot Helsingborg. Någon gång tidigare genom åren har Linköping varit uppe och nosat i toppen men att laget nu ligger överst när nästan halva serien spelats är ändå värt att lyfta fram ordentligt!

-Vi vill ta med vår arbetsmoral, disciplin och den effektivitet vi hade framåt från Helsingborgmatchen innan jul, säger Linköpingstränaren David Gillek inför mötet med Dalen.

Läget i laget - Linköping:

Oskar Hovlund närmar sig mer och mer en comeback efter den skada han ådrog sig mot Pixbo i november. Möjligen blir det något inhopp för Hovlund redan i kväll. Målvakt Andreas Blom saknas fortsatt. I övrigt är alla spelklara.

Linköping går från klarhet till klarhet. Allra starkast lyser målvakt Leo Torell Hagström som under sin debutsäsong i SSL har imponerat något oerhört. Trion Palmén, Seth och Karlsson är fortsatt stekheta och poängen trillar in i parti och minut. Mot Helsingborg så glimrade även de båda backparen med Rypar/Bischofberger samt Lögdberg/Samuelsson.

Bortakollen Dalen:

Dalen är alltid svårbedömda och trots att man tappat en hel del viktiga spelare inför denna säsong så står man upp fint och blir säkert ett lag att räkna med om slutspelsplatserna i vår. Kvicke forwarden Anton Åkerlund är poängbäst och målvakten Måns Parsjö Tegnér är helt avgörande för sitt lags framgång. Felix Forslund förra säsongen i Linköping återfinns nu i Dalen och kommer nu tillbaka till Sporthallen. Intressant är också Umeduellen denna säsong där Team Thorengruppen senast slog Dalen och nu definitivt utmanar storebror Dalen om ”bäst i stan”.

Hot topics:

-Assistkungen – Överst i tabellen ligger Linköping och överst i assistligan ligger Simon Palmén med 18 passningar på 11 matcher. Palmén är oerhört viktig för Linköping helt enkelt.

-Målvaktsduellen! – SSL:s två bästa målvakter möts i kväll. Linköpings Leo Torell Hagström har allra bäst räddningsprocent av alla förstamålvakter i SSL (80,28%). Dalens Måns Parsjö Tegnér näst bäst med 79,11%.

-Linköpings Powerplay! – Med 88% i effektivitet är Linköping SSL:s överlägset bästa lag i powerplay. Mycket tack vare snipern William Almlöf som i det närmaste är 100%ig powerplayspelet.

-Biljettrycket - 500 biljetter gick åt blixtsnabbt och 1500-2000 hade säkert velat se ett formstarkt Linköping i kväll om möjligheten funnits!

Ni som inte kan se matchen på plats följer matchen på Corren.se eller på Sportexpressens sändning!

Linköping IBK vs IBK Dalen Linköpings Sporthall kl 19:00