Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 4 – Vinna eller försvinna!

25 mars 2021 10:17

Nu finns ingen återvändo för Linköping i SM-slutspelet. Vinst krävs mot Kalmarsund i kvartsfinal 4 i kväll kl 20:00 för att inte säsongen skall vara över. Hoppet finns men förutsättningarna kunde givetvis varit bättre.


Linköping var ytterst nära att vinna senast lagen möttes i Sporthallen i kvartsfinal 2. Linköping ledde länge men Kalmarsund hämtade ikapp och vann sedan efter förlängning. Hoppet om en ny fin insats av Linköping i hemmahallen finns och laget har inte gett upp trots det tuffa utgångsläget sa David Gillek i en intervju i går.

-Nej, vi tänker absolut inte vika ned oss utan vi går all in för att ta hem matchen i morgon och sedan fokuserar vi på nästa match efter det. Vi vill ha en seger på hemmaplan det är vi alla överens om och då krävs det att vi levererar en riktigt bra prestation i morgon.

Läget i laget:

Tufft läge då Matej Jendrisak lämnade planen skadad i match 3 och tjecken kommer inte till spel i kväll. Utöver det saknas Martin Karlsson som är avstängd efter att Kalmarsund anmält en incident i samband med senaste matchen. I övrigt full styrka i Linköping.

Bortakollen Kalmarsund:

I gästerna är Filip Stjernberg tillbaka i spel medan Tim Nyander saknas.

Tre snackisar:

0-3 – Oddsen är inte direkt på Linköpings sida då inget lag lyckats vända detta läge sedan slutspelet började spela bäst av sju matcher. Men någon gång ska väl vara den första!

Marre och Matej – Linköping saknar i kväll två av sina största profiler (avstängning och skada). Hur påverkar det laget? Och hur bygger Gillek om laget efter dessa förutsättningar?

Procenten – Skottstatistik säger givetvis inte allt. Men Linköping har skjutit 73 skott mot mål under de tre första kvartsfinalerna och gjort 13 mål medan Kalmarsund skjutit 66 skott och gjort 22 mål. Så ska vändningen inledas krävs att effektiviteten höjs samtidigt som Kalmarsund inte får enkla mål.

Kvartsfinal 4 - Linköping vs Kalmarsund i dag kl 20:00 i Linköpings Sporthall och ni ser matchen på corren.se eller SportExpresselive.se.