Ett Linköpingsmål räckte inte i första kvartsfinalen mot Storvreta

17 mars 2023 22:56

Linköping avlossade 22 skott mot Storvretamålet i kvällens första kvartsfinalmatch. Men endast Matej Jendrisaks långskott resulterade i mål och det räckte ju inte. Storvreta leder därmed kvartsfinalserien med 1-0 i matcher efter 4-1 segern i IFU Arena.

Få mål åt båda håll

Linköping gjorde mycket bra saker i den första kvartsfinalmatchen borta mot Storvreta. Dock saknade Linköping hänsynslösheten och effektiviteten framåt och då blev det Storvreta som drog det längsta strået i den målsnåla tillställningen. Skottstatistiken (8-8, 5-4, 9-10) visar också att det var en jämn tillställning i samtliga tre perioder. Men Storvreta gjorde 1-0 i första perioden och 2-0 i andra och samtidigt var det ett Linköping som fick slita för att hitta nätmaskorna mot ett defensivt starkt hemmalag.

-Det är halvjobbigt att hamna under med 0-2 efter två perioder vilket blev avgörande, sa Martin Karlsson efter matchen.

Matej tände hoppets låga

När Storvreta utökade till 3-0 när mer än halva tredje perioden passerat var det inte mycket som talade för Linköping. Men ett långskott från Matej Jendrisak strax efter fram till 3-1 tände ändå hoppet. Men trots att Linköping hade sin bästa period i matchen under andra halvan av tredje perioden blev det aldrig något nervdaller för de cirka 1000 personerna i hemmapubliken. Storvreta för dagen utan poängkungen Albin Sjögren redde ut det hela utan större problem och slutresultatet skrevs till 4-1.