29 Mar 1 match

Linköping vann kvartsfinal 3 sedan Jansson storspelat i målet

26 mars 2024 21:29

Pixbo hade elva raka segrar inför kvällens kvartsfinal men då plockade Linköping fram fighterinställningen och vann med 4-6 (1-1, 1-2, 2-3). Stora matchvinnare blev inhoppande målvakten Gustav Jansson och tremålsskytten Kim Varga. Nu är det 1-2 i matcher inför långfredagens hemmamatch!

Hjälten Jansson hur lugn som helst

Med Leo Torell Hagström borta fick tredjemålvakten Gustav Jansson så sent som igår frågan om han kunde åka med till Göteborg. När matchen väl drog igång var det Jansson som stod i målet och som han gjorde det. Lugn, trygg och stabil under hela matchen vilket blev avgörande ikväll.

-Jag har hållit på med det här i så många år & hur svårt ska det vara att ta bollen, var bara två av flera sköna kommentarer hjälten Jansson sa i websändningen direkt efter matchen sedan han spelat sin första match på högsta nivån sedan förra säsongen slutspel.

Ingen Linköpingsdipp denna kväll

Linköping stod i kväll för tre väl genomförda perioder vilket tränare Gillek hade önskat inför matchen och Pixbo fick betydligt färre klara chanser än i tidigare möten. Det var 1-1 efter första perioden (Linköpingsmål av Kevin Söderling). Även i andra perioden spelade Linköping inspirerat med väldigt fint och fysiskt försvarsspel samtidigt som man skapade chanser framåt. Efter två perioder var det Linköping som ledde med 3-2 (mål av Filip Samuelsson och Kim Varga).

Varga stängde Pixbodörren

Givetvis kom Pixbo ut taggade i tredje men Linköping hade ett annat lugn i kväll och när boxplayspelet dessutom satt så kunde inte Pixbo komma på något sätt att störa Linköping. I stället var det Kim Varga som gjorde både 2-4 och 2-5 innan Kevin Söderling gjorde helt matchavgörande 2-6 med 50 sekunder kvar. Pixbo snyggade till siffrorna i slutminuten vilket var av akademiskt intresse.

2-2 chans på fredag, kanske med Jansson i mål?

En otroligt viktig vinst för Linköping som nu på allvar är med i matchserien när nästa match spelas hemma i Sporthallen på fredag kl 15:00.

-Behövs jag så är jag redo så vi får se hur det blir på fredag, sa den mer än ödmjuke Gustav Jansson om långfredagens batalj.