Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Faluspelare med lokal anknytning är nästa nyförvärv inför 21/22

3 maj 2021 12:52

Samuel Dahlberg Demir är nästa Linköpingsförvärv inför kommande SSL-säsong. Samuel född 2003 kommer närmast från IBF Falun Utveckling och division1 spel. Samuel är en Linköpingskille med mjuka handleder som startade innebandykarriären i Hjulsbro innan det blev många framgångsrika ungdomsår i Ledberg.


Rightfattade forwarden Samuel Dahlberg Demir blir alltså Linköpings andra nyförvärv inför nästa säsong. Samuel som strax avslutar andra året på gymnasiet i Falun flyttar nu hem för att spela med Linköping och avsluta gymnasiet i hemstaden.

-Samuel passar perfekt in i vårt tänk när vi nu lyfter i nya spelare i SSL truppen. Han är självklart en väldigt duktig innebandyspelare men också i rätt ålder för att ta nästa steg i sin utveckling sen är det extra roligt att han är en Linköpingskille i grunden, säger Linköping Innebandys Sportchef Johan Fredriksson om nyförvärvet.

Välkommen till Linköping Innebandy - hur är känslan att komma till Linköping och SSL spel?

-Tack, det ska bli jätteroligt att komma hem till Linköping igen och få möjligheten att spela i högsta ligan i sin hemstad.

Du har pluggat, bott och spelat i Falun de senaste två säsongerna - hur kommer det sig att du nu vänder hemåt?

-Jag har trivts bra i Falun men när chansen dök upp att spela i Linköping så tvekade jag inte. Framförallt att få chansen till SSL spel men även att komma närmre familj och vänner var viktigt för mig.

Du som varit nära Faluns SSL lag några säsonger - Är du överraskad att de knep SM-guldet i går?

-Nej jag var inte alls förvånad att de slog Storvreta faktiskt. Det finns väldigt mycket skills hos Faluns spelare som andra lag saknar.

Hur väl har du följt Linköping i SSL under åren i Falun och innan det i Ledberg samt Hjulsbro i unga år.

-Jag började följa innebandyn på elitnivå rätt sent men självklart har man alltid haft koll på hur det gått för Linköping då det är ett lag från sin hemstad som spelat i SSL under många år.

Fin teknik är ett epitet man ofta hör om dig men kan du beskriva dig lite mer som spelare.

-Ja bra teknik tycker jag stämmer och sen är jag en spelare som gillar att utmana en mot en när tillfälle ges. Jag är en spelare som har mina styrkor i det offensiva spelet.

Linköping Innebandy har satt upp en riktning där man ska jobba på att få in unga spelare från närområdet till SSL laget - hur ser du på det?

-Det vore ett jätteroligt och bra koncept om det går att genomföra då det finns mycket duktiga unga spelare i och i närheten av Linköping.

Nu har du tränat en del med Linköping så vad tror du om lagets chanser kommande säsong?

-Det kommer nog gå väldigt bra av det lilla jag sett. Det är ett bra gäng och jag tror det finns stora chanser att ta sig långt kommande säsong.

Välkommen till Linköping Innebandy Samuel!

Denna nyhet presenteras tillsammans med Chilli.se (www.chilli.se)