Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Martin Hovlund in i SSL-herrarnas ledarstab

30 oktober 2019 14:36

Martin Hovlund med meriter från A-landslagsspel och över 260 SSL matcher tar plats i Linköpings ledarstab. Backen som lade klubban på hyllan inför denna säsong skall främst bidra med individuellt stöd till spelarna och inte finnas med på bänken under matcherna.


Välkommen tillbaka in i hetluften Martin!

-Tack, det ska bli riktigt kul att få vara en del av laget igen och dessutom förhoppningsvis kunna komma med en del bra tips.

Du kommer nu in i ledarstaben – vad blir din roll?

-Då jag har ett stort klubbhjärta, följer laget på nära håll och kollar på alla matcher så såg vi att jag kunde ta ett steg ännu närmre laget. Tanken är att jag ska titta på mer individuella delar och hjälpa spelarna på så vis. Jag ska inte finnas med på bänken under matcherna eller rita upp några linjer för hur laget skall spela. Jag ser det mer som att jag kan hjälpa Asta (huvudtränare Johan Astbrant) och Martin (assisterande tränare Martin Laakso) att täcka upp de bitar som de har svårt att hinna med.

Har du hunnit sakna hetluften runt innebandyn något?

-Visst saknar man att hänga med killarna i laget, men all den tid man lägger ned på försäsongen och även under säsongen är kanske något jag inte saknar så mycket i nuläget. Så den här rollen passar mig perfekt.

Vad vill du framförallt bidra med till laget?

-Laget är inne i en generationsväxling och här ser jag det som viktigt att stötta framförallt våra unga spelare. De måste förstå att solen går upp dagen efter även fast man slog en ”indianare” på matchen. Så stöd och tips till de yngre är vad jag främst vill komma in med i nuläget.

Lite tuff start på säsongen för laget – har du någon enkel analys varför?

-Det är alltid lätt att sitta på läktaren och tycka hit och dit men jag vet själv hur svårt det kan vara att omvandla alla tips och idéer till spel på planen. Poängmässigt är läget jättetufft men på det stora hela tycker jag inte det är någon kris. Laget släpper till exempel in ett mål i 5 mot 5 spelet mot Mullsjö och i den matchen ser man potentialen. Samtidigt är det matcher som Sirius borta och framförallt Helsingborg hemma inte alls på samma nivå. Så det gäller att hitta rätt oftare helt enkelt då detta lag har en grym högstanivå.

Tittar vi framåt - hur ser du på lagets förutsättningar att klättra i tabellen inför fortsättningen?

-Vi har en jätteintressant trupp och steget upp till en slutspelsplats är inte alls långt. Så det är nog bara att plocka fram klyschan att ta en match i taget och försöka bygga upp ett självförtroende under säsongens gång för att vara på topp när det gäller som mest i vår.

Tack så mycket och lycka till i nya rollen!

-Det känns jättebra att ha Martin tillbaka runt laget igen. Han är en ledargestalt och med alla hans rutin så vet jag att han kommer att kunna tillföra väldigt mycket bra idéer inte minst till våra yngre backar, säger Linköpings team manager Johan Fredriksson om att Hovlund d.ä. nu är tillbaka.