Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Fagerhult Habo på bortaplan kl 16:30

22 november 2020 09:27

Linköping fick se sig besegrade av ett formtoppat Kalmarsund i förra omgången. Men i dag mot nykomlingen Fagerhult Habo på bortaplan är det inget annat än tre poäng som gäller för sjundeplacerade Linköping som vill uppåt i den jämna tabellen.


Linköping har gått bra så här långt i årets SSL men tittar man på tabelläget och inspelade poäng så finns det ändå mer att hämta. Trepoängarna har blivit lite för få och just nu är tabellen väldigt jämn med flera lag som slåss om platserna tre till nio. Där för blir dagens bortamatch i Nyhemshallen i Mullsjö (dit Fagerhult fått flytta sina hemmamatcher då hemmahallen var för liten för SSL) extremt viktig.

Att Linköping skulle haka på SSL-trenden att lyfta in utländska lånespelare (först Tjecker och nu Schweizare i Coronans spår) avfärdar Linköpings Sporthef Johan Fredriksson.

-Nej, inte alls faktiskt. Vi har inte plats i truppen för fler spelare, säger Fredriksson.

Läget i laget Linköping:

Truppen är intakt vilket betyder att Tom Carlsson är tillgänglig för spel igen. Inga skador eller sjukdomar stör alltså laget när man beger sig till Nyhemshallen.

Motståndarkollen Fagerhult Habo:

Nykomlingen Fagerhult tog sig aningen överraskande till SSL men så här långt har man inte gjort bort sig trots att de flesta trodde laget skulle bli en rejäl slagpåse. Visserligen har inte poängen rasat in (en elfteplats med fyra poäng så här långt) men laget har stört flera lag och det som sticker ut är lagets offensiv (även om laget också släppt in överlägset mål i serien),

-Det har varit svängdörrar åt båda håll när de spelat och det kan säkert bli något liknande nu, sa Linköpings stjärncenter Simon Palmén till corren.se inför dagens möte.

En mycket intressant spelare är 19-åringen Tim Anderson Carlsson som gjort 13 mål på åtta SSL-matcher och redan förra säsongen var lagets skyttekung.

Inbördes möten:

Lagen möttes i en träningsmatch i början av september och då vann Linköping med 7-4 i hemma i Sporthallen.

Fagerhult Habo vs Linköping - Nyhemshallen i dag kl 16:30 och ni ser matchen på corren.se (sändningen startar kl 16:20).