03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Gilleks Linköping vann jämn match mot Växjö

9 december 2020 21:47

Linköping vann mot Växjö i matchen som var David Gilleks första som ensam huvudtränare. Matchen i Sporthallen var helt jämn och avgjordes först i slutsekunderna med ett Linköpingsmål i öppen kasse fram till 5-3 (1-0, 1-1, 3-2) vinst.

Linköping ägde första

Linköping gjorde en bra första period och ledde rättvist med 1-0. Första tio minuterna var jämna med chanser åt båda hållen men mitt i perioden tog Linköping kommandot med snabbt anfallsspel och tålmodigt backspel. Målet gjordes efter 12 minuter av Deny Känzig på kontring sedan Oskar Hovlund hittat fram med en fin diagonalpass.

Klassiskt Marremål i andra

Andra perioden gick klart till Linköping och att det enbart stod 2-1 till hemmalaget ska Växjö vara väldigt nöjda med. Linköping spelade väldigt inspirerat och vann i princip alla dueller. Därför var Växjös 1-1 mål mitt i perioden väldigt tungt psykologiskt för Linköping då man innan dess hade haft väldigt fina lägen att utöka sin ledning. Då kändes Martin Karlsson:s ledningsmål efter 14 minuters spel välförtjänt och Linköping kunde därmed gå till andra periodvilan i ledning.

Oskar och Oskar visade vägen

I tredje perioden steppade Växjö upp och matchen jämnades ut. Därför var inte Växjös 2-2 mitt i perioden helt ologiskt. Oskar Seth (utsedd till matchens bästa) gav dock Linköping ledningen på nytt med ett hårt skott (assist Hovlund). Men 3-2 stod sig inte ens en minut innan Växjö kvitterade för tredje gången i matchen. Efter kvitteringen var matchen öppen och chanser skapades åt båda håll. Men med mindre än två minuter kvar var det på nytt Oskar Hovlund som hittade fram till Oskar Seth som gjorde 4-3.

Nerviga slutminuter

Växjö tog time-out och vaskade fram några riktgt vassa chanser att utjämna men Linköping och målvakt Andreas Blom redde ut stormen samtidigt som Simon Palmén trasslade sig fram och satte 5-3 i den tomma Växjöburen i matchens slutskede.

Förbi Falun och Växjö i tabellen

Segern tog Linköping förbi både Växjö och Falun upp till en sjätteplats i den jämna tabellen. Detta betyder också att Linköping har 18 poäng precis som söndagens motståndare Pixbo som man möter hemma i Sporthallen.