Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Martin Karlsson inför kvartsfinal 3 - "Vi måste ställa frågan till dem"

22 mars 2022 15:14

Linköping har hamnat i ett tufft läge i kvartsfinalmötet med Storvreta och en hemmavinst i morgon onsdag är närmast ett krav för att inte slutspelet ska bli kort. Vi kollade läget med Martin Karlsson vad som krävs för att komma tillbaka i matchserien.


Vad är det för känslor hos dig och i laget efter två nederlag mot Storvreta i de första kvartsfinalerna?

-Det är väl ändå helt ok men vi vet ju också om att vi måste vinna imorgon. Det står 0-2 i matcher och speciellt efter första matchen var väl stämningen lite låg så nu måste vi upp flera nivåer.

Har du någon analys till varför ni inte lyckats rå på Storvreta så här långt?

-Det enkla svaret är väl att vår förstafemma har varit under isen så här långt och inte alls levererat, det har varit för bekvämt och för mycket spel på utsidan om Storvretas försvar. Sedan har deras ledande spelare presterat bättre än våra. Jag, Palmén och Seth har mer att bevisa och åtminstone i match 1 gick ju målvaktskampen till deras fördel. Dessutom har det varit några avgörande moment i varje match där de lyckats få till det så mycket bättre än oss och åtminstone i match 1 utmanade vi inte alls Storvreta som man måste i ett slutspel.

Ni vann dubbelt i grundserien men nu i slutspelet är det omvända förhållanden – hur ser du på det?

-Det var ju jämna matcher i grundserien mellan oss men det vi framförallt kan ta med oss är att vi vet om att vi kan slå dem både borta och hemma vilket är positivt. Så för vår del är det bara att släppa alla fyra tidigare matcher både i grundserien och kvartsfinalerna och börja om på noll och sedan ta en match i taget.

Det har inte varit någon hetta att tala om i matcherna så här långt – utan det har varit väldigt snälla matcher, är det något ni är nöjda med?

-Nej och det har att göra med att vi hela tiden legat utanför och varit för dåliga i duellspelet. Det har inte varit 50/50 i duellerna utan 70/30 eftersom vi hela tiden legat för långt ifrån dem. Jag hoppas definitivt på mer kamp där vi får in mer folk och bollar centralt framför deras kasse. I morgon måste vi ställa frågan till dem!

Taktiskt är det något nytt som krävs i morgon för att ni ska vinna och ”väcka liv” i matchserien?

-Det vill jag kanske inte gå in på men vi måste i alla fall våga fylla på med en fjärde gubbe för att få upp mer folk vid deras mål och kunna belasta rätt ytor innanför deras försvar. De har fått matchbilden precis dit de vill så här långt och det behöver vi ändra på.

Har du någon hälsning till hemmapubliken inför morgondagens match?

-Det är jättekul med klacken i hörnet och jag hoppas verkligen vi spelare kan bjuda upp till bättre kamp i morgon än i match 1 i Sporthallen. Är matcherna jämna så kan verkligen vår hemmapublik väga över till vår fördel.

Linköping vs Storvreta i morgon onsdag kl 19:00 i Linköpings Sporthall

Matchvärd i morgon är Botrygg som också bjuder alla sina hyresgäster på fri entré till matchen