Förlust mot Växjö i avslutande Rigamatchen

24 augusti 2019 18:08

Den avslutande placeringsmatchen och svenskmötet med Växjö blev inte fullt ut som Linköping tänkt sig. Efter ett tidigt ledningsmål vände Växjö och det blev till slut förlust med 2-4 (1-1, 0-2 1-1) och en sjätteplats för Linköping i Latvian Open.

Linköping började dock bra. Olle Abrahamsson fortsätter visa sin målfarlighet när han gav Linköping ledningen med 1-0 (assist från Marre Karlsson). Men Växjö åt sig in i matchen och kvitterade i mitt i första perioden.

Mittperiodens inledning skulle bli matchavgörande då Linköping inte var riktigt vakna när Växjö gjorde både 1-2 och 1-3 inom två minuter. Inga fler mål blev det därefter i andra perioden.

I tredje slet Linköping för att få kontakt. Och mitt i perioden kom utdelningen när Oskar Seth reducerade till 2-3 på pass från Simon Palmén. Men istället för ytterliagre Linköpingsmål kunde Växjö punktera matchen med 2-4 i öppen kasse i slutskedet.

Detta betydde att Linköping slutade sexa i turneringen efter en vinst och tre förluster.

Nu väntar några veckor av finslipning innan dubbla hemmafighter mot Mullsjö och Sirius väntar innan SSL-premiären mot Jönköping om exakt en månad.