Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Erik Oweling klar för Linköping Innebandy

8 april 2022 10:25

Linköping Innebandy är mycket glada att kunna presentera den skicklige backen Erik Oweling som ny spelare till kommande säsong. Erik var under flera säsonger en av de allra bästa backarna i allsvenskan och var med och spelade upp Djurgården till SSL. Oweling kommer närmast från spel i Schweiz högstaliga.


-Erik är en spelare som vi följt några säsonger och som ser väldigt spännande ut och har alla möjligheter att bli en toppback i SSL. Han har en spelstil som kommer passa bra in i hur vi vill spela vår innebandy i Linköping och kommer bidra såväl defensivt som offensivt, säger Linköpingstränaren David Gillek om förvärvet.

Välkommen till Linköping och Superligan Erik - hur har tankarna gått inför övergången!

-Tack och det ska bli kul. Jag har kommit till en tidpunkt där jag personligen känner att det är dags att ta steget och prova SSL-spel och Linköping kommer förhoppningsvis vara ett mycket bra lag att göra det i. I slutändan valde jag Linköping för att jag gillar sättet man vill spela innebandy på och att jag dessutom fick ett väldigt bra intryck när jag pratade med folk i och runt klubben.

Beskriv dig själv som spelare för de som ej sett dig så mycket innan

-Jag är en offensiv back med hyfsad fart under fötterna. Ville säga att jag har god fart under fötterna men sen såg jag Filip Samuelsson löpa på kanten mot Storvreta…

Hur tänker du runt att ta klivet från ett bottenlag i Schweiz och innan det allsvenskt spel i Sverige till SSL spel med Linköping?

-Det är ett stort kliv såklart det är jag medveten om! En utmaning på flera plan men som jag sa innan så är det ingenting jag räds utan jag känns mer än redo.

Linköping åkte ut i kvartsfinalspelet mot Storvreta - hann du hänga med något under slutspelet i Sverige och se Linköpings matcher?

-Yes, jag kikade de tre sista matcherna (där det blev två sudden torskar hemma och en vinst borta). Det var häftiga bataljer mot ett av världens bästa innebandylag.

Välkommen Erik till Linköping Innebandy!

Erik Oweling:

  • Född: 1999
  • Position: Back
  • Landslagsmeriter : 5 U19 landskamper
  • Ansluter från: Ad Astra Sarnen (Schweiz) och innan dess spel med Djurgården under 5 säsonger i allsvenskan.
  • Moderklubb: Lidingö