03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Fjärde raka förlusten trots stark tredjeperiod mot Mullsjö

12 februari 2022 21:37

Efter två perioder var det nattsvart och ett 1-7 underläge hemma mot Mullsjö. Men en förvandling till tredje perioden gav så när poäng då Linköping hämtade upp till 6-7 men Mullsjö lyckades hålla undan till 6-8 (0-3, 1-4, 5-1).

Mullsjö för hela slanten i första

Linköping började första perioden helt ok men en bit in i perioden tog Mullsjö över mer och mer mot ett passivt hemmalag. Att det då blev både 0-1, 0-2 och 0-3 kändes inte ologiskt med tanke på matchbilden.

Mittperioden ville hemmapubliken ha ogjord

Även andra perioden var rejält svag av hemmalaget. 0-4 kom innan minuten spelats och kanske gav Matej Jendrisaks 1-4 mål hemmapubliken visst hopp. Men med ett riktigt svagt försvarsspel kombinerat med ett obefintligt anfallspel av Linköping drogs mungiporna ned igen och Mais gick i från till svårsmälta 1-7 efter 40 minuters spel.

Otrolig förvandling i tredje

Inför tredje var det nog ytterst få som trodde det skulle bli spänning i Sporthallen. Men efter brandtal av kapten Matej Jendrisak och tränare Gillek i omklädningsrummet var Linköping som förbytta. 1-7 blev 4-7 när 8:27 spelats (mål av Alm, Seth och Marre Karlsson) och hoppet tändes definitivt. Marre gjorde dessutom 5-7 i powerplay och Emil Lögdberg 6-7 på ett backskott och då hade endast 12:50 spelats av tredje och Sporthallen kokade.

Utvisning tog udden av jakten

Linköping jagade desperat kvittering mot ett nedtryckt Mullsjö. Men mitt i anstormningen blev Matej Jendrisak utvisad och istället för 7-7 kunde Mullsjö skicka in 6-8 i tom målbur vilket också blev slutresultatet och ett antiklimax uppstod i Sporthallen.

Sjundeplats och svårt bortamatch här näst

Positivt i kväll var förutom tredjeperioden målvakten David Henningssons inhopp samt hemmapubliken och då speciellt den unga klacken som gjorde sitt för att stötta laget. För Linköping var kvällens förlust fjärde raka och nu har laget halkat ned till en sjundeplats i tabellen. Nästa match är inte enkel då Kalmarsund väntar borta på onsdag.